Proiectul de schi de la Obârşia Lotrului va fi depus pentru finanţare prin programul “Complexuri Sportive”

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a anunţat joi că, pentru a atrage fonduri pentru finalizarea pârtiei de schi de la Obârşia Lotrului, va depune proiectul pentru finanţare din programul guvernamental “Complexuri Sportive” care va fi lansat în prima parte a acestui an.
“Deocamdată, stadiul fizic al lucrărilor este realizat în proporţie de 92%, însă, din păcate, ne confruntăm cu unele dificultăţi financiare pentru terminarea acestora. La începutul anului, am fost la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice unde am avut prilejul să port o discuţie cu vicepremierul Liviu Dragnea, pe care l-am informat că intenţionez să cuprind partea finală a proiectului privind „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa” în cadrul Programului guvernamental  „Complexurile sportive” care va fi lansat în prima parte a acestui an”, a declarat Cîlea.
El susţine că dezvoltarea turismului montan este o prioritate, fiind un vector pentru promovarea agro-turismului.
“Este bine de ştiut faptul că munţii şi codrii Europei au rămas aproape pustii şi din acest motiv, turiştii străini sunt foarte dornici şi curioşi să întâlnească în cadrul natural urşi, lupi, capre negre şi alte vieţuitoare dispărute în ţara lor. De asemenea, vrem să le satisfacem bucuria de a se întâlni cu diversele forme de floră şi faună care dau munţilor noştri un plus de măreţie şi unicitate. Din acest punct de vedere, suntem nişte oameni fericiţi pentru că avem ce să le arătăm. Vâlcea continuă, spre norocul nostru, să fie leagăn de viaţă autentică, iar muntele, de la Făgăraş şi până în Parâng, reuşeşte să-i surprindă pe turişti (…). Ajungem în felul acesta la o altă structură foarte căutată de către turiştii din ţară şi mai ales, din afara ei, adică la turismul rural, ecologic şi cultural. Agroturismul presupune provocarea unor curiozităţi care să dea conţinut atracţiilor pentru viaţa pastorală autentică”, a mai spus preşedintele CJ Vâlcea.
Proiectul turistic de la Obârşia Lotrului a început în anul 2010, fiind finanţat de Ministerul Turismului. Valoarea lui s-a ridicat la 35 de milioane de euro.
Execuţia acestuia a fost oprită în primăvara anului 2013, după ce fuseseră  realizate 92% din lucrări, după ce nu a mai continuat finanţarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *