Proiectul Centrului Social de la Alunu prinde contur

Alunu este una din localităţile unde vârstnicii sunt o prioritate pentru primarul Cristian Birăruți acesta lucrând la un amplu proiect privind un centru social pentru bătrâni.

”Acest proiect poate fi realizat prin Grupul de Acțiune Locală și, ne-am gândit să funcționeze în fosta școală, din satul Igoiu, care este dezafectată. Prevenirea automarginalizării şi a anxietăţii în randul persoanelor vârstnice rămase singure, fără nici un sprijin din partea membrilor de familie”, spune edilul din Alun.

Proiectul aşadar are în vedere incluziunea sociala a persoanelor varstnice rămase singure acasă, fără nici un o susţinere din partea membrilor familiei. Obiectivul principal al acestui proiect este crearea unui centru de zi în vederea prevenirii automarginalizării şi a anxietăţii, dar totodată se va urmări şi durabilitatea proiectului. Acesta se va centra pe activităţiile batrânilor care se vor desfăşura atât în interiorul centrului cat si în exteriorul lui dar si pe relaţiile de comunicare interpersonale, urmărindu-se astfel contactul fiecărui vârstnic cooptat în program cu realitatea socială.

În cadrul centrului se pot desfăşura şi activităţi de lucru manual, artizanat, socializări, activităţi de recuperare, kinetoterapie, jocuri dar totodată vârstnicii vor avea parte şi de consiliere şi asistenţă medicală

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *