Proiectele, cartea de vizită a Câineniului

Cartea de vizită a oricărui primar o reprezintă o comună frumoasă, cu instituții reabilitate și dotate, cu infrastructură și utilități, cu parcuri și locuri de joacă pentru copii s.a.m.d.

Avem destule astfel de comune în județ, pentru care primarii, pot fi mândri de investițiile realizate fie cu fonduri guvernamentale, fie europene. Una din acestea este Câineni, comună cu o panoramă mirifică, cu un relief special, cu istorie, cu obiective turistice, cu potențial turistic, comună care promite un salt evolutiv economico-social. Prin Greblești, unul din satele Câineniului,

până nu demult, te afundai în noroi până la glezne, iar căminul cultural ajunsese un grajd, unde sătenii își țineau animalele.  Acum, drumul comunal este asflatat, căminul cultural este reabilitat, dotat și împrejmuit, iar comunitatea este mulțumită și încântată că are niște condiții de trai decente, că are asfalt, apă, iluminat public. Primarul Ion Nicolae are proiecte care aduc un plus valoare localității, plus care va atrage investitori în turism sau alte domenii specifice zonei montane. A început investițiile pe sate, dorind ca, la sfârșitul mandatului, toate promisiunile să fie îndeplinite.

”Acum se reablitează sediul primăriei, pentru că nu a fost nici măcar varuită de foarte mult timp, avem de finalizat drumul Boia, care are o lugime de 11 kilometri, unde avem de făcut și două poduri destul de mari. În satul Robești, pe partea dreaptă a șoselei, pentru evitarea accidentelor, trebuie să facem neapărat trotuar, de la gară și până în satul Câineni. Am depus la Miniterul Dezvoltării două proiecte, unul pentru reabilitarea dispensarului medical și celălalt pentru asfaltarea drumurilor de interes local”, a declarat Ion Nicolae, primarul din Câineni.

Acesta a mai adăugat că, în scurt timp, se vor finaliza lucrările la grupurile sanitare de la școala gimnazială din satul Câinenii Mari.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *