Proiectele care pot face din Muereasca o localitate atractivă

Comuna Muereasca dovedeste de ani buni că este o localitate  cu o resursă considerabilă pe palier turistic, generată de prezența pe teritoriul ei, a Mănăstirii pe stil athonit, Frăsinei.

În fiecare zi de sărbătoare religioasă, sute de pelerini vin la Muereasca, în această frumoasă comună intramontană și, în afară de spiritualitatea pe care o regăsesc în ținutul monahal, aceștia apreciază și farmecul geografic al dispunerii intramontane a comunei.

”Este un adevăr că așezarea comunei pe valea îngustă a pârâului Muereasca place ochiului și face localitatea atractivă pentru turiștii care își doresc să rămână aici mai multe zile. De aceea există o stimulent pentru cei care vor să investească în turism în comună. Și sunt câteva pensiuni, sunt mai multecase de vacanță, sunt case pentru week-end, comuna este una care are o demografie în creștere, specifică zonei periurbane, din jurul Râmnicului”, spune primarul Ion Ungureanu.

De altfel, edilul spune că unul dintre proiectele ample care se desfășoară în acest moment este reabilitarea drumului județean care traversează localitatea de la est la vest.

În afara acestuia sunt proiecte care vizează reabilitarea bazei sportive, a școlii în perioada vacanței. Se lucrează la amenajarea de rigole de colectarea a apelor din torenți și se are în plan extinderea apei în satele Șuta și Andreești.

Toate aceste proeicte sunt menite a completa infrastructura comunei și de a o face atractivă pentru investitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *