Proiecte de infrastructură în Stoeneşti pentru atragerea de investiţii imobiliare.

Una din cele mai frumoase localităţi vâlcene aflate în aria metropolitană a Râmnicului este Stoeneşti. O comună dispusă între dealuri înalte, pe maluri de ape, nod pe Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, este căutată de olandezi, italieni, francezi şi chinezi pentru locuinţe de vacanţă. Asta în afară de mulţi doljeni şi bucureşteni care deja au consacrat localitatea drept destinaţie imobiliară de excelenţă.

Începând de la Schitul Jgheaburi şi până la Pătrunsa,  Stoeneştii se unduiesc pe şase dealuri, iar satele Stoeneşti, Bârlogu, Dobriceni, Buduraşti, Suseni, Gruieri, Mogoşeşti, Gruiu, Popeşti, Piscu Mare, Deleni, Neghineşti şi Zmeurătu stau aşezate între dealurile subcarpatice şi la poalele munţilor Builei. Stoeneştiul este o aşezare de poveste, nu numai datorită peisajului, dar şi a bogăţiilor naturale subterane, care, în viitor, vor fi exploatate pentru a crea o posibilă bază baleologică.

Dar pentru ca localitatea să fie una de top, edilul Gheorghe Dumbravă ştie că fundamentale sunt investiţiile în infrastructură

„În acest moment sunt 4 proiecte licitatea pe SEAP, mă refer la alimentarea cu apă si canalizare în valoare de de 2,5 milioane euro şi în satul Piscul Mare, deci o veste bună pentru locuitorii de aici. Avem licitată şi grădiniţa din Dobriceni, cu o valoare de 500.000 euro. Mai vorbim de 2 proiecte prin PNDL 2, adică extindere reţelei de  canalizare pe 22 km si alimentarea cu apă în satul Zmeurăt. Sunt proeicte care, spun eu, vor aduce localitatea la un standard de confort şi va fi căutată clar de cei care vor dori să se mute aici sau să aibă locuinţe de vacanţă”, a precizat primarul Dumbravă.

Astfel, nod al drumului monahal care vine cu legende din urmă, de la Măglaşi, şi continuă pelerinajul spre Depresiunea Horezu, Stoeneştiul  are parfumul discret al dealurilor unde corcoduşii aşteaptă să vină primăvara, pentru a-şi etala noile rochii de mireasă, la marginea unor drumuri asfaltate.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *