Proiecte de agro-turism în Păuşeşti Măglaşi, pe drumul mănăstirilor Olteniei de sub Munte

Un nou proiect agroturistic este promovat de autorităţile locale din Păuşeşti Măglaşi. Este vorba de sectorul de drum al Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, care face legătura cu Stoeneştiul, drum care este deschis investiţiilor în turism.

„Drumul despre care vorbim a fost realizat anul trecut şi deja este consacrat la nivel turistic, intrând pe harta celor care intenţionează să dezvolte proprietăţi în acest arc subcarpatic. Normal că ne bucură, ne aflăm în zona apropiată staţiunii Băile Olăneşti şi pe drumul pelerinilor. Mai mult drumul ajunge şi într-un ţinut de legendă, spre Zmeurăt, unde pe vremuri era ţara haiducilor. Ideea este ca acesta să devină arealul turistic al localităţii, asta în acest context al celor 4 localităţi de pe frumoasa vale a Olăneştiului”, spune primarul Alexandru Dediu.

Valea Olăneştiului este considerată una din cele mai frumoase şi spectaculoase zone ale judeţului, traversând muntele dar şi subcarpaţii Vâlcii, până la vărsarea râului în Olt.

Măglaşii sunt un pol economic pe această rută, o localitate care prezintă atât o zonă industrială, zone rezidenţiale dar şi zone cu potenţial turistic.

„Noi avem în acest an o serie de proiecte de urbanism care vor porni din zona centrală radial spre restul localităţii, ca un orăşel. Asta înseamnă trotoare, alei, spaţii verzi, iluminat, arbuşti ornamentali. Avem mai multe proeicte care urmează să fie implementate şi ţinem aproape de doleanţele locuitorilor”, completează edilul din Păuşeşti Măglaşi

Situată la doar 11 km de la Râmnicu Vâlcea, între Cheia şi Olăneşti, Păuşeştiul Măglaşilor este cartierul discret al teilor. O povestea despre cum, din chinuri, din muncă grea s-a ridicat un tărâm al poeziei, al duhului sfânt. De fapt de la Păuşeşti începe şi ţinutul frumos al mănăstirilor de mijloc de Vâlcea.

Păuşeştiul este pe axa care vine dinspre Stoeneşti, dinspre Râmnic şi de sub muntele Căpăţânii, o localitate unde este multă linişte, unde stelele sunt curbate pe cer şi unde oamenii au în ADN-ul lor sacrificiul celor care au vrut să aşeze aici, poezia vieţii lor, pentru că, într-un colţ al casei aveau icoana şi în alt colţ bulgărele de sare.

AP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *