Proiecte cu bani europeni și guvernamentali în comuna Muereasca

Din cauza ploilor abundente din ultimele zile și drumul DJ 658 (Gura Văii – Muereasca – Mănăstirea Frăsinei), a avut de suferit din cauza unei alunecări de teren. La km 12+250 în urma ploilor s-a reactivat o alunecare de teren pe o lungime de aproximativ 40m. Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea intervine cu lucrări provizorii pentru redarea circulației.

Se vor institui limitări de viteză și tonaj. Drumul a fost modernizat de la un capăt la celălalt, anul trecut, de către Consiliul Județean Vâlcea și are o lungime de aproximativ 13,4 km.

În respectiva zonă au mai existat și în timpul lucrărilor, mai multe alunecări de teren dar care au fost parțial reabilitate. Drumul este considerat un drum turistic pentru că el face legătura între DN 7 și Mănăstirea Frăsinei.

În altă ordine, Primăria Muereasca își continuă proiectele de investiții în localitate, majoritatea privesc  institițiile de învățământ. Vorbim de un proiect prin GAL, privind înființarea unui loc de joacă la grădinița din Andreești.

La școala din Muereasca de sus sunt mai multe proiecte care privesc dotarea claselor și a laboratoarelor cu logistică, amenajarea unei baze sportive și un amplu proiect de eficientizare eneregtică.

Tot prin PNRR urmează să fie dotate cabinetele medicale individuale, se vor construi două stații eletcrice de încărcare dar și o extindere de apă în satul Șuta.

Iar prin programul Național de Investiții, comuna Muereasca a obținut o finanțare pentru modernizarea rețelei de drumuri comunale. Este vorba de toate drumurile din intravilan, parțial si drumurile care ar uma să facă legătura cu stațiunile Băile Olănești și Călimănești.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *