Proiecte ample de infrastructură pentru Scundu urmează a se implementa în 2025

Mihai Blejan urmărește în acest an o serie de investiții care să schimbe radical imaginea comunei, investiții de infrastructură mare și care ar putea genera o repopulare a comunei.

”Vorbim despre investiții în drumuri, în extindere apă, într-un parc fotovoltaic. Lucrăm la toate aceste documentații, investim în viitorul comunei, vrem o reîntoarcere acasă a celor din Scundu, vrem să atragem populație din urban, pentru că e o zonă deosebită. Avem deja stabilite niște contacte, pentru axe de finanțare care să ne permită să lucrăm pentru drumuri și alte utilități. Nu în ultimul rând, gazele prin ADI cu Șirineasa, Pesceana și Glăvile”, spune Mihai Blejan.

Totodată urmează etapa a 2-a a iluminatului public, modern, cu leduri, pe drumurile sătești.

Comuna se află într-o frumoasă vale a pârâului Scundu, care face trecerea dinspre Lunca Oltului spre Pesceana și de aici pe Drumul Haiducilor spre centrul județului  Comuna Scundu aşezată pe cea mai frumoasă cărare dintre dealuri, cu primăveri superbe, cu soare ramificat printre case, cu veri răcoroase,  cu un pârâu care a fost dar pentru oameni, cu zeci de păduri şi legende, cu mituri, cu poveşti cu pistolari şi fete frumoase.  Aceasta este Scundu.

Aici s-au rupt apele. Toată localitatea este, de fapt, o biserică a botezului, din care 400 de izvoare curg cu apă sfinţită, de după aproape fiecare casă. Aşa e, pe stânga şi pe dreapta acestei localităţi, asistăm la cea mai mare minune, veche de când creştinătatea: izvoarele care vin de la un altar de sub pământ, trec prin botezul rădăcinilor pădurilor de pe dealuri şi apoi ţâşnesc cu repeziciune în sute de cişmele.

Nu, nu e exagerare, peste 200 de cişmele numără Scundu, de la un capăt la altul, unele vechi de sute de ani, altele acum, peste noapte, zidite, izvoarele sunt captate şi dau prospeţime acestui frumos loc sfânt.

De aceea, la Scundu, verile nu au secetă, urgia lui Cuptor nu arde, ci mângâie, apa divină nu seacă, nu slăbeşte în curgere, ea vine pentru a aduce răcoarea zilei acestui colţ de rai.

Este atât de frumos aici la Scundu pe dealuri, la marginea pădurilor, pe trecătoarea timpului, încât totul ar putea renaşte într-un paradis de neuitat dacă am şti să iubim natura şi să oferim turismului de eleganţă, simţului artistic şi relaxării de familie un loc în cer, pentru că acest sfânt sat monahal este exact locul din cer unde putem să trăim până la şi dincolo de… final. Scăldaţi de apa agheasmei de sub pământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *