Proiect social, de mare amploare, la Bunești

Comuna Bunești va beneficia în viitor de un proiect social de mare amploare care, pe lângă faptul că se vor crea locuri de muncă,  400 de familii vor putea beneficia de aparatură electrocasnică, școlile vor fi dotate cu tablete ecologice, laptopuri, 40 de persoane vor putea înființa afaceri, fiind stimulate cu sume de 25.000 de euro, dar și multe alte beneficii.

Viorel Radi, primarul Buneștiului a dat mai multe detalii privind beneficiile, dar și beneficiarii acestui proiect social.

”Am depus spre finanțare un proiect de mare amploare pentru comunitatea noastră. Proiectul are o valoare de 5 milioane de euro și se va derula pe o perioada de trei ani. Se vor crea 28 de locuri de muncă și vor beneficia 400 de familii de aparatură electrocasnică. Familiile nevoiașe vor primi aragaze, frigidere, mașini de spalat sau ceea ce au nevoie fiecare, în valoare totală de 300.000 de euro. De asemenea, vom avea un parteneriat cu școala, în cadrul căruia vom dota cu laptopuri, tablete ecologice și proiector. Vom organiza tabere de vară, unde toți elevii vor participa la diverse activități școlare, această investiție ridicându-se la o valoare de 1,5 milioane de euro. Vom avea grijă de bătrâni, în sensul că vor fi monitorizați zinic și vizitați, oferindu-le ajutorul necesar și, nu în ultimul rând, 40 de persoane vor avea posibilitatea de a-și deschide propriile afaceri. Toți aceștia care vor dori, vor primi câte 25.000 de euro, ca stimulent, dar doar pentru activități neagricole și, bineînțeles, să îndeplinească condițiile prevăzute în proiect.”, a relatat edilul din Bunești.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *