Proiect pentru reabilitarea a 11,8 km de drumuri în Roești

Comuna Roești se întinde ca un tiv sub pădurea Cotoșmanu mergând până la vechile așezări dacice din punctele Cărămizi şi Pescena, curgând frumos pe malul Cernei de la poalele pădurii până ușor spre comuna deja monahală Stănești

Localitatea a cunoscut o dezvoltare destul de amplă în ultimii 10 ani şi ne referim aici la ceea ce înseamnă infrastructură stradală, utilități unități publice moderne cum ar fi școlile sau dispensarul, un așezământ elegant pentru seniori, administrația Drăghici mizând foarte mult pe atragerea de fonduri europene dar și guvernamentale pentru a continua și a da un sens de dezvoltare comunei Roești.

În acest sens, în prezent, Primăria Roești lucrează la documentațiile privind asfaltarea a 11,8 km de drumuri, astfel încât majoritatea drumurilor din localitate să fie complet reabilitate. Gheorghe Drăghici, împreună cu echipa din primărie a lucrat la identificarea, măsurarea și toate documentațiile aferente pentru ca acest proiect să fie implementat.

Dincolo de cea mai mare investiție care va fi depozitul ecologic de deșeuri pentru tot județul Vâlcea, un depozit care va fi construit din fonduri europene în comuna Roești trebuie mai trebuie menționat și faptul că lucrările la un drum de importanță capitală pentru această zonă a Vâlcii, sunt în grafic, putând spera ca până la sfârșitul anului, drumul dacilor cum mai este numit acest sector rutier care leagă roeştiul de Pesceana să fie finalizat.

“Este o investiție așteptată de ani buni atât de roieșteni cât și de cei din Pesceana. Aceasta permite o legătură scurtă de 7 km în locul celor 20 care erau până acum, asigurând un trafic mult mai scurt dinspre Valea Pescenei spre Horezu, asigurând accesul către proprietăți pentru cei care au păduri, fânețe, terenuri agricole în, respectiv, cele două localități. Şi nu în ultimul rând asigurând o legătură directă între familii, sunt foarte multe persoane din Roești și din Pesceana care sunt înrudite și care așteptau această cale de acces directă între cele două localități. Iar dacă vorbim despre frumusețea acestui drum nu putem spera decât că patrimoniul, legendele haiducilor, legendele dacilor toate poveștile scrise sau transmise oral de-a lungul timpului şi care au legătură cu pădurea Cotoșmanu pot crea premisele unui agroturism, domeniul în care Vâlcea ca județ poate excela” spune Gheorghe Drăghici primarul comunei Roești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *