Proiect pentru 14 km de apă potabilă în comuna Făureşti

În comuna Făureşti se lucrează la la dispensar, grădiniţă şi şcoală, iar lucrurile au avansat în depunerea documentaţiilor pentru apă potabilă pe o lungime de 14 km, canalizare, şi gaze naturale.

Proiectele pentru apă sunt depuse pe CNI, urmează proiectul care vizează reţeaua de canalizare prevăzută cu fose septice, primăria deţinând deja o maşină de vidanjat.

În ceea ce priveşte gazele naturale, Primăria Făureşti într-un ADI cu Măciuca şi Diculeşti, urmează să implementeze un proiect prin care această utilitate să fie introdusă.

Lucrările la dispensar avansează, astfel, clădirea în care funcţiona vechea unitate medicală, veche de 100 de ani se află în plin proces de reabilitare iar pe locul fostului imobil se ridică în prezent, o altă construcţie, ale cărei lucrări deja avansează de la zi la zi.

Noua clădire, situată în centrul comunei va cuprinde două cabinete medicale individuale, cabinet de stomatologie, farmacie şi laborator de analize şi este dotată cu aparatură şi utilităţi: apă curentă, canalizare şi sistem de încălzire.

Dispensarul medical a fost creat de boierii Livezeni. În anii 50 acesta a fost confiscat de comunişti şi pentru o perioadă de timp, a fost sediul Miliţiei şi, în timpul colectivizării, al Securităţii Statului. Aici erau aduşi chiaburii din Făureşti, Diculeşti, Laloşu, Bălceşti şi bătuţi, schingiuiţi pentru a fi convinşi să intre la „colectivă”. Din cauza strigătelor care se auzeau, prizonierii sunt mutaţi două case mai jos, într-un beci al unui fost legionar. Timp de doi ani, Securitatea impune un regim de teroare în această parte de judeţ.

Dispensarul medical devine, de-a lungul a 50 de ani, sediu de primărie şi grădiniţă. În 1990, clădirea recapătă destinaţia iniţială, cea de dispensar.

În paralel, se lucrează la şcoala generală, proiect ce implică un local nou, laboratoare dotate, mobilier, toalete.

One comment

  • Denis Chirtibus

    Este excelent, va doresc succes din suflet cu proiectele, mi-as dori o mai buna expunere a acestora in randul locuitorilor din Fauresti ca si potentiali votanti. Faptele bune , daca nu sunt cunoscute, se cheama ca nu exista, cele rele merg mai usor la public!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *