Proiect în valoare de 3 milioane de euro de combatere a sărăciei în oraşul Băbeni

Băbeniul este deja al treilea pol economic al Vâlcii, cu o populaţie care a ajuns la 10.000 de locuitori şi care treptat tinde spre o coagulare a bazinului Bistriţei, fiind totodată şi nod rutier spre zona Horezu, Târgu Jiu.

Avantajele sunt clare, 18 km până la Râmnicu Vâlcea, 35 de km până la Drăgăşani, 2 drumuri judeţene, unul dintre ele fiind chiar capătul „Drumului Mănăstirilor Olteniei de sub Munte”, o industrie bazată pe făbricuţe de la forestier până la industrie mecanică, o zootehnie care a renăscut.

În Băbeni există însă şi o poluaţie cu venituri modeste, pentru care adminsitraţia va implementa un amplu proiect de combatere a sărăciei.

În Băbeni s-a semnat contractul de finanţare pentru primul proiect european din istoria Băbeniului. Este vorba despre un proiect social, ai cărui beneficiari sunt locuitorii de la Valea Mare. Proiectul îşi propune să combată sărăcia şi excluziunea socială. Este vorba de 300 de persoane ţintă, identificate în perioada premergătoare proiectului şi care vor beneficia de fonduri pentru îmbunătăţirea nivelului de trăi.

Nu se vor construi locuinţe, dar se vor reabilita cele existente, se vor dota bucătăriile cu electrocasnice, se vor construi băi acolo unde nu există sau se vor reabilita şi dota cele existente, se vor monta panouri solare, etc.

Se vor înfiinţa 30 de firme noi, unde se vor angaja persoanele ţintă sau vor fi stimulate persoanele cu până la 30.000 de euro pentru dezvoltarea unei afaceri. Tot în cadrul proiectului copiii vor fi şcolarizaţi până la gradul de angajare. Proiectul are o valoare de 3 milioane de euro, iar contribuţia CL Băbeni este de doar 2%, restul fiind bani europeni

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *