Proiect de realizare a unei platforme pentru gunoiul de grajd în Amărăsti

Agricultura și în special zootehnia din Amărăști este dominată de ferme individuale sau gospodării, suține primarul Adrian Catana.

Practicile pentru colectarea, manipularea și depozitarea gunoiului de grajd variază în funcție de tradiție. Cu toate acestea, majoritatea gospodăriilor nu au control în ceea ce privește prevenirea infiltrării directe a efluentului de gunoi de grajd în sol.

De aceea, fermierii din Amărăști au donat teren pentru ca pimăria să poată construi prin fonduri europene, o astfel de platformă pentru gunoiul de grajd.

”Un sistem comunal integrat pentru colectarea și valorificarea gunoiului de grajd, care va fui implementat, la noi în localitatea  va fi format din următoarele module: O platforma comunală de depozitare a gunoiului de grajd destinată depozitării gunoiului de grajd provenit de la animalele din gospodării și din ferme mici și mijlocii, cu scopul compostării și împrăștierii pe terenurile din fermă, ca materie organică și un set de echipamente pentru manipularea gunoiului de grajd, care va cuprinde cel puțin următoarele: încărcător frontal, tractor, remorcă, vidanjă, împrăștietor de gunoi de grajd, tocător. Un set de platforme individuale pentru fermele mici și mijlocii pentru depozitarea temporară și/sau transferul gunoiului de grajd pe platforma comunală.”, susține edilul din Amărăști. 

Recent primăria a încărcat în program proiectul prin Anghel Saligny, pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, proeict de care depinde accesarea pe AFIR a proiectului de asfasltare drumuri.

Și a fost finalizată puntea din punctul la Mărgăritescu, puntea care face legătura cu satul Merești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *