Proiect de reabilitare a parcurilor balneare din staţiunea Călimăneşti-Căciulata, în valoare de 4 milioane de euro

Primarul staţiunii Călimăneşti-Căciulata, Florinel Constantinescu a anunţat  că cele două parcuri balneare din localitate vor fi reabilitate în urma unui proiect în valoare de 4 milioane de euro.

‘Au fost câteva probleme cu unul din cele două parcuri, pentru că a fost un teren retrocedat între timp şi a trebuit refăcut proiectul. El era gata de anul trecut, dar a trebuit să luăm totul de la capăt. Va fi pus în SEAP şi, în funcţie de cât durează toată procedura, ne vom apuca de treabă. Este vorba de Parcul ‘Central’, situat lângă Hotelul ‘Central’ şi de Parcul ‘Izvoare’. Modernizarea celor două parcuri balneare va schimba radical faţa staţiunii şi va atrage tot mai mulţi turişti, inclusiv de peste hotare. Am observat deja că numărul celor care ne vizitează a crescut considerabil în ultima perioadă, poate şi pentru că infrastructura a fost îmbunătăţită’, a precizat edilul din Călimăneşti.

Primarul a felicitat şi investitorii privaţi care au înţeles că ‘fără o diversificare a ofertei turistice, nu există şanse ca numărul turiştilor să crească’.

‘Ani buni, staţiunea s-a bazat doar pe turismul social, pe biletele de tratament oferite pensionarilor. Este şi asta un lucru bun, dar o staţiune care doreşte mai mult, trebuie să-i vâneze şi pe turiştii din altă categorie fie profesională, fie de vârstă. Au apărut astfel piscine, terenuri de sport multifuncţionale, anumite pensiuni organizează excursii, sunt programe de echitaţie. Avem două centre de informare turistică şi poate, în curând, vom avea o linie de transport metropolitan între Călimăneşti şi restul staţiunilor balneare din judeţ’, a mai spus Constantinescu.

De altfel, staţiunea a aniversat marţi 626 de ani de atestare documentară, prilej cu care primăria a organizat mai multe evenimente cu caracter cultural la Mănăstire şi la Biblioteca A.E.Baconsky din oraş. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *