Proiect aprobat privind amenajarea unui parc de rulote la Horezu

Dacă lucrurile vor evolua exact pe sistemul alert impus de actuala administraţie a Horezului, nu ne-am mira să asistăm la cel mai mare salt sociologic al acestei aşezări. Pentru că potenţialul capitalei lutului este uriaş şi deci, dacă cineva va şti să lege toate aceste premise de dezvoltare, ar putea realiza un compozit care să aducă oraşul de la poalele Căpăţânilor spre statutul de staţiune de interes naţional.

În orice caz capacitatea de cazare a staţiunii vâlcene a fost la maximum în această vară, a fost unul din cele mai tranzitate oraşe ale României, Horezu fiind capitala Olteniei de sub Munte.

Şi nu e puţin ceea ce deja s-a statuat până acum: debutul universitar de stat la Horezu este un pionierat demn de salutat, în acest an, vor fi 80 de studenţi la cele 2 facultăţi,  un parc industrial care creşte anual, turismul şi de la poale, dar şi cel de la Vârful Romani. Toate acestea înseamnă o dinamică, o circulaţie de capital, crescând atractivitatea Horezului.

Printre investiţii se numără însă una de top. Primăria Horezu a semnat finanţarea unui parc de rulote. Astfel, în zona Treapt, va fi amenajat un parc camping. În acest parc vor putea fi parcate rulote, vor fi construite bungalouri, spaţii alimentaţie publică, săli de jocuri, locuri pentru motociclişti. Întreg complexul turistic se va întinde pe mai bine de 2 hectare.

Primarul Nicolae Sărdărescu doreşte şi reabilitarea centrului istoric şi extinderea acestuia

„Vom extinde centrul istoric al oraşului, am început asta, chiar şi strada pe care se află acum primăria va intra în acest ansamblu central. Suntem singurul oraş din judeţ care mai păstrează un centru istoric şi, atunci, acesta trebuie valorificat în scop turistic,  ca amenajare urbană, aşa cum vedem peste tot în lume. Am discutat cu localnicii, aceştia vor avea la balcoane flori, iar într-un parteneriat cu primăria, vor primi ghivece mari de flori, pe care le vom aşeza pe străzi. Un oraş cât mai verde, cât mai viu. Şi, evident, aşteptăm cafenele. Vara viitoare, Horezu va arăta ca un oraş european turistic. Şi sunt convins că va fi plin de turişti”, a declarat primarul Nicolae Sărdărescu.

În acest an, 2 noi supermaketuri vor fi deschise înm Horezu, ambele sunt multinaţionale.

De altfel, Horezu are toate coordonatele pentru a fi definit ca cel mai de succes centru urban, în perspectiva viitorului, din Vâlcea. Un spital impecabil, unde va funcţiona un centru UPU, facultate de stat, unul dintre cele mai mari colegii naţionale din ţară, două obiective UNESCO, centrul turistic şi economic al Depresiunii Horezului, un parc industrial dinamic, zeci de pensiuni funcţionale, dar şi alte zeci în diferite faze de execuţie, centru monahal, o forţă de muncă specializată, dispunerea pe drumul naţional Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu, cel mai mare centru urban din vestul judeţului Vâlcea etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *