Programul de asfaltare în comuna Stroești a ajuns la 80%, susține primarul Toma Ciolacu

În comuna Stroești, lucrările la programul de asfaltare au ajuns la 80%, lucrări finanțate din bugetul locale.

”Vorbim de străzi reabilitate în satele Cireșu, Stroești, Dianu. Vor urma străzile din Pojogi și din Obrocești. Mergem pe acele artere în care avem deja utilități și nu mai este nveoie de noi săpături. Avem în proiect și rigolele la aceste drumuri. Vrem să avem o comună model la nivel de infrastructură. Tot la un procent similar suntem cu lucrările de reabilitare la Centrul Cultural din Pojogi”, susține primarul Toma Ciolacu.

La această oră, a sosit echipamentul IT și mobilierul pentrun școala gimnazială din Stroești, în urma unui program finanțat prin PNRR.

Și tot cu fonduri europene se va semna și amenajarea, construirea și punerea în folosință a unui parc fotovoltaic pentru asigurarea necesarului de energie electrică în localitate, în satul Pojogi.

Cu 2.600 de locuitori, comuna reușește să strângă la bugetul propriu venituri de aproximativ 1 milion de elei, dublu raportat la cei 550 de mii de lei, din mica industrie locală, din zona agro și a unei populații destul de înstărite.
Localitatea este una care se pretează la investiții, primarul Toma Ciolacu spune că vrea ca localitate să aibă o carte de vizită.
Îmbunătăţirea socio-economică a unei comunități presupune existența unei infrastructuri de bază și utilități, astfel încât oamenii să nu simtă mari diferențe între urban și rural.
Localitatea a devenit una cunoscută în zona industriei agro-alimentare, a pomiculturii, de aici provine unul dintre cele mai cunsocute și titrate branduri de țuică din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *