Program redus de zboruri la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava

Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava a anunțat programul de zboruri pentru perioada cuprinsă între 29 octombrie 2023 și 30 martie 2024, în contextul reducerii semnificative a numărului de zboruri ca urmare a deciziei companiei Wizz Air de a-și diminua operațiunile.

 

Curse suspendate

 

Astfel,  începând cu data de 28 octombrie 2023, Wizz Air și-a oficial închis baza din Suceava, renunțând la mai multe destinații, printre care Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais, Veneția Treviso și Bologna, conform informațiilor furnizate de monitorulsv.ro.

 

Curse reluate spre destinații europene

 

Cu toate acestea, în orarul de zbor al companiei Wizz Air de pe Aeroportul Suceava au fost menținute cursele către Londra Luton, Roma, Milano Malpensa, Dortmund și Memmingen. Cursele către Dortmund, Germania, vor fi reluate începând cu data de 15 decembrie 2023. Până atunci, a fost introdusă o nouă rută către Koln, cu zboruri în zilele de luni și vineri, cu plecare de la Suceava la ora 12:55.

 

Curse către București

 

Pe lângă Wizz Air, Aeroportul „Ștefan cel Mare” va fi deservit și de compania Tarom, care va opera zboruri zilnice către București, cu plecare de la Suceava la ora 5:20. De asemenea, în zilele de joi și duminică, a fost introdus un al doilea zbor, cu plecare de la Suceava la ora 14:20. Această cursă este printre cele mai solicitate deoarece scurtează semnificativ timpul petrecut în călătorie. Astfel, dacă pe șosea traseul Suceava – București poate fi străbătut în aproximativ 7 ore, cu avionul cursa este de aproximativ o oră și 15 minute. Timp pe care cei care îl parcurg abia îl simt, mai ales dacă se relaxează jucând un joc online, de exemplu pe platforma de gambling NetBet Sport (primul site licențiat în România, L1160651W000195, ONJN, +18).

 

Curse în sezonul de iarnă

 

Pentru sezonul de iarnă, vor fi disponibile curse către Londra, cu două zboruri în zilele de luni, marți, miercuri, vineri și sâmbătă, precum și cu un zbor în zilele de joi și duminică. Alte destinații incluse în programul de iarnă de la Suceava includ Roma Fiumicino (marți, joi și sâmbătă), Milano Malpensa (marți, joi și sâmbătă) și Memmingen, Germania (miercuri și duminică). În plus, pentru sezonul rece, va exista și un zbor charter către Sharm El Sheikh, Egipt, care va opera duminica, în intervalul 29 octombrie – 10 martie 2023.

Aceasta reprezintă oferta de zboruri disponibilă pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, în condițiile adaptării la noile condiții generate de schimbările în operațiunile companiei Wizz Air.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *