Profitul Cramelor Isărescu s-a triplat în anul 2018, ajungând la 1.000.000 de lei.

Profitul net al pogdoriei de la Drăgăşani, deţinută de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, se îndreaptă către un profit net de un milion de lei.

Compania Măr SRL din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, producătorul de vin deţinut de familia Isărescu, a terminat anul 2018 cu un profit net de aproape 794.000 de lei, de peste trei ori mai mare decât în anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Acesta a fost anul cu cel mai mare profit înregistrat de companie în ultimul deceniu. În 2017, compania ]nregistrase un profit netde 236.769 lei. Compania este manageriată de fiul guvernatorului, Mugurel Costin Isărescu.

Pe de altă parte, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 3,46 milioane de lei, mai mare cu aproape 4% faţă de anul precedent. Compania a avut în medie 21 de salariaţi, mai arată datele publice. La Drăgăşani, familia Isărescu deţine atât circa 40 de hectare de viţă-de-vie, cât şi o cramă şi o pensiune cu sală de degustare.

Vinurile realizate de Casa Isărescu se găsesc în reţelele de magazine Annabella, Auchan, Carrefour, Kaufland, Mega Image, Metro şi Selgros, conform datelor de pe site-ul companiei. Crama produce vinuri din soiurile Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Crâmpoşie selecţionată, Tămâioasă Românească, Merlot, Negru de Drăgăşani şi Syrah.

Dacă la nivel naţional, Casa de vinuri Isărescu deţine o cotă de piaţă de 0,23%, în judeţul Vâlcea, cota de piaţă a vinurilor produse de guvernator este de aproximativ 95%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *