Profesionalism vs diletantism

În cadrul dezbaterii organizate ieri seară dintre președintele Klaus Iohannis și 9 dintre cei mai respectați jurnaliști și politologi din România, cetățenii au putut vedea un dialog de conținut, de substanță, civilizat, o dezbatere așa cum ar trebui să fie toate, așezate, cu mult bun simț, din care românii chiar au putut să afle ceva. Formatul ales pentru această dezbatere este un model nou de dialog, aplicat, care ar trebui extins și în alte campanii electorale, o premieră pentru istoria post-decembristă a dezbaterilor prezidențiale, care a fixat un standard al discuției. Președintele Klaus Iohannis a răspuns consistent, în serie, la 9 dintre cei mai reputați jurnaliști sau formatori de opinie care au putut să întrebe orice, de la politică externă, economie și justiție, până la chestiuni despre sport, infrastructură sau energie.  Dincolo de discuția despre amenințarea pe care PSD o reprezintă pentru societate, Klaus Iohannis a vorbit pe larg despre idei/teme de actualitate,  a arătat un profil de președinte care are soluții, care își propune în mod serios ca România să intre într-o nouă etapă de construcție corectă a statului și a confirmat aseară că este complet potrivit pentru această poziție și este singurul care deține experiența, anvergura și reperele necesare pentru a fi Președintele României.

Prin comparație, conferința de presă organizată de PSD  a demonstrat tuturor, dacă mai era cazul, că Viorica Dăncilă și PSD continuă să facă circ, să improvizeze și să se facă de râs. În urma conferinței de presă de la PSD de ieri am putut să vedem că Viorica Dăncilă este un candidat foarte bine antrenat să devină un nou Dragnea. Aceasta a dat răspunsurile standard pe care le dă orice PSD-ist: nu îl renegă pe Dragnea, nu recunoaște dezastrul din Justiție, nu înțelege subtilitățile în relațiile internaționale și diferențele de raportare pe care trebuie să le aibă țara noastră (Rusia-China-UE-SUA). Viorica Dăncilă a evoluat la stadiul de a reproduce continuu clișee din retorica toxică a PSD, la orice întrebare sensibilă găsind noi pretexte să-l atace din nou, gratuit, pe Klaus Iohannis și a continuat seria de fake-news și dezinformări.

În urma celor două evenimente, românii au putut să vadă că este imposibil să compari cei doi candidați. În timp ce Klaus Iohannis a arătat că are anvergura unui Președinte, pregătit pentru orice situație, Viorica Dăncilă și PSD au făcut doar circ și au reușit să de facă de râs, pentru a câta oară în ultimii ani. Nu se pot face comparații, e o diferență de la cer la pământ.

Tocmai de aceea, filiala Vâlcea a PNL le transmite tuturor vâlcenilor că îi așteaptă duminică la vot, reamintindu-le tuturor celor care se gândesc să nu se prezinte la urne că votul este o obligație cetățenească, cea mai puternică armă a cetățenilor și un drept câștigat cu greu, prin pierderea de vieți omenești. Duminică avem de ales între Klaus Iohannis și PSD; Viorica Dăncilă fiind doar una dintre fețele acestui partid toxic. Duminică, la vot, putem face istorie! O Românie fără PSD!

 

Departamentul de comunicare al PNL Vâlcea

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *