Procurorii Gheorghe Popovici si Danut Volintiru, delegati pentru 6 luni la sefia Sectiei I a DNA

Procurorul general Tiberiu Niţu i-a delegat, vineri, pentru o perioadă de 6 luni, pe Gheorghe Popovici şi Dănuţ Volintiru la şefia Secţiei I a DNA, cei doi fiind propuşi de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, să ocupe funcţiile de procuror şef, respectiv procuror şef adjunct al secţiei.
De asemenea, Tiberiu Niţu a delegat-o pentru 6 luni pe Alexandru Mariana în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei II a DNA.
„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat act de noile propuneri înaintate de ministrul Justiţiei Consiliului Superior al Magistraturii pentru funcţiile de procuror şef, procuror şef adjunct la Secţia de combatere a corupţiei, respectiv procuror şef adjunct la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţională Anticorupţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului General
În acelaşi timp, Tiberiu Niţu a decis încetarea delegării la şefia Secţiei I a procurorilor Iuliana Bendeac şi Viorel Cerbu.
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a retras propunerile de numire a Iulianei Bendeac şi a lui Viorel Cerbu la conducerea Secţiei pentru combaterea corupţiei a DNA.
„În urma consultărilor avute de ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, cu procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, cu procurorul şef al Secţiei pentru combaterea corupţiei, Iuliana Bendeac, procurorul şef adjunct al aceleaşi secţii, Viorel Ioan Cerbu, ministrul justiţiei a decis retragerea propunerii de numire în funcţie a celor anterior menţionaţi care ocupă în prezent, prin delegare, cele 2 funcţii de conducere”, precizează MJ.
De asemenea, ministrul a decis înaintarea către CSM a solicitării de aviz pentru numirea procurorilor Gheorghe Popovici în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru combaterea corupţiei şi Dănuţ Volintiru în funcţia de procuror şef adjunct al aceleiaşi secţii.
Robert Cazanciuc a decis şi înaintarea către CSM a solicitării de aviz pentru numirea în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie a procurorului Mariana Alexandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *