Prioritatea lui Dorel Ancuța este rețeaua de gaze naturale în Sălătrucel

Primarul Dorel Ancuța spune că acest obiectiv va fi realizat printr-un parteneriat cu localitatea vecină, Berislăvești și speră că întreaga documentație va fi depusă în luna decembrie la guvern pentru finanțare.

”Vreau să precizez că sunt foarte mulțumit de echipa care ne-a ajutat la acest proeict. O echipă de consultanță cu care am reușit implementarea și altor proiecte. Credem că și de această dată mergem la sigur cu acest proiect și locuitorii din Sălătrucel și Berislăvești vor avea gaze naturale. Dacă vorbim de proeicte europene, evidnet așteptăm noile ghiduri de finanțare pentru exercițiul bugetar următor și să vedem ce fonduri mai putem atrage la noi în localitate”, spune primarul din Sălătrucel.

Acesta are în vedere canalizare, asfaltarea de noi drumuri, dezvoltarea unui parc turistic tematic în zona fosilelor de la Pătești, toate care s-ar putea obține cu finanțare europeană.

În prezent, în Sălătrucel au loc lucrări de punere în siguranță a unor drumuri pentru sezonul rece, aprovizionarea cu lemne, materila antiderapant. Plus finalizare unui prag de colmatare pe Coisca și refacere unei punți pietonale în Cernești.

Edilul spune că turismul este axa pe care intenționează să se axeze strategia comunei Sălătrucel, pentru că pe teritoriul acestei se află Vârful Cozia și o mare parte din Parcul Național Cozia.

”Este clar că dacă spunem Cozia, vorbim de turism aproape complet, munte, faună, vegetație unică, parc national, turism monahal. Strategia noastră merge prin a face din Sălătrucel locul unde turiștii să se cazeze, mai ales cei care vor să vină și să viziteze parcul național. De aceea, trebuie să avem utilități, să dezvoltăm o infrastructură care să asigure faclități pentru cei care vor să dezvolte aici afaceri” completează primarul Ancuța.

Sălătrucelul este un frumos arhipeleag de străzi care se duc pe lângă case să se reunească în vârful piramidei. Trec prin parcul fosilier, printre zeci de pâraie şi păduri, povestind lumii, cum a apărut acestă localitate, întemeiată de romani, în secolele prime de după Hristos.

Cred că viitorul acestei comune este unul clar turistic. Dezvoltarea din ultimii ani a Călimăneştiului, drumul spre Bucureşti care va fi modernizat în perioada următoare, investiţiile în infrastructură aflate în execuţie şi în proiecte. Toate astea vor genera cu siguranţă o mai bună poziţionarea a Sălătrucelului pentru cei care vor să dezvolte aici afaceri. Imobiliare, turistice, mici servicii.

Vârful Cozia, de fapt odată cu amenajarea Transcoziei, a drumului judeţean care va duce sus pe plai, va atrage după sine un boom al zonei. Consiliul Judeţean îl are în proiect şi în fiecare an, din fonduri porprii sau din alte surse, va asfalta aici, semn că se cunoaşte importanţa strategică în turism a zonei Cozia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *