Prin stațiunea Mălaia, de astăzi, Valea Lotrului devine oficial a doua vale turistică a României

Anul 2022 aduce Vâlcii a opta stațiune turistică, și  însemna pentru Mălaia, atestarea drept stațiune de interes local, potrivit demersurilor început în vara anului 2021, astfel localitatea de pe valea Lotrului completează toată această vale care, devine oficial a doua vale complet turistica după Valea Prahovei.

”Este primul lucru pe care mi l-am propus în acest mandat. Completarea și pregătirea datelor pentru a pune oficial, în calea turiștilor, stațiunea Mălaia. Fluxul de turiști crescut, numărul de autorizații pentru structuri de cazare pe care le-am eliberat în acești doi ani, au pus bazele acestei strategii care a dus clar, localitatea noastră în rândul stațiunilor vâlcene. Am promis am făcut și, ca să fac un spirit de gluma, orice lucru frumos se realizează în noua luni.”, susține primarul Gheorghe Dinculescu.

Procesul de atestare a stațiunii Mălaia a cuprins o colectare de date și informații și constituirea dosarului în vederea depunerii pentru obținerea statutului de stațiune turistică de interes local, pentru Primăria Comunei Malaia:

Acest dosar structurează  poziția geografică, infrastructura, cadrul natural, cadrul socioeconomic, probleme de mediu și factori naturali de risc . Aici au fost luate în calcul și analiza potențialului turistic în funcție de tipul stațiunii turistice: factori naturali de cură, bioclimatul zonei, dom schiabil.

Se are în vedere nivelul actual de valorificare din punct de vedere turistic: structuri de primire turistice și de agrement, informații privind circulația turistică.

Românii iubesc fenomenele naturii admiră aceste bijuterii naturale cu care Dumnezeu a înzestrat țara noastră. Iar Vâlcea este un județ care are parte de ce e mai frumos poate, munți, lacuri, cascade, chei.

Mălaia este o comună binecuvântată cu astfel de peisaje, pentru care turiști din toate colțurile țării, fac drumuri să le poată admira. De la măreția Petrimanului, la spendidele Chei ale Latoriței, Mălaia rămâne un arhipeleag de comori. Iar printre ele se află cascada Scoruș, considerată a fi cea mai înaltă din România.

”Da, foarte mulți turiști din Moldova, din Ardeal, din Constanța. Vin din toată țara pentru a admira nu doar Cascada Scoruș. Aici am amenajat o parcare și ușor zona se va dezvolta. Dar turiștii vin pentru toată Mălaia. Pe care o avem de azi stațiune montană. Sunt multe de făcut aici. Vrem să amenajăm pe Transalpina o zonă civilizată de comerț, vrem să investim în tot ce înseamnă infrastructură aici, la Mălaia”, mai adaugă spune primarul Gheorghe Dinculescu.

Începând de astăzi, Malaia, alaturi de Voineasa și Brezoi definesc tot arealul cuprins între Gura Lotrului și Obârșia Lotrului, un areal turistic montan.

Toate cele trei localități sunt stațiuni turistice și pe o lungime de 80 de km, Valea Lotrului devine a doua vale turistică a României după Valea Prahovei

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *