Prin proiectele de infrastructură, primarul Catana dorește să dezvolte comuna Amarăști

Valea Pescenei este din păcate, zona cea mai rămasă în urmă, dacă o analizăm raportat la investitii în infrastructură, dezvoltarea afacerilor și cu un masiv fenomen al depopulării.

Asta și din cauza semi-izolării de care a avut parte dar, odată cu drumul județean care se află în reabilitarea și cu o serie de edili care doresc să atragă fonduri aici, sunt șanse crescute ca aceste 4 comune care compun valea să aibă o șansă de a avea perspective.

O astfel de localitate care treptat se adaptează prezentului este Amarăști. Aici,  primarul Adrian Catană spune că este pacat de zestrea, de potențialul acestei localități care a stagnat ani buni la capitolul dezvoltare.

”Ca om al comunității, om implicat în viața socială a acestei comune, nu puteam să stau pe margine și să văd cum trec pe lângă noi atâtea oportunități. A fost o provocare și sper că vom reuși, împreună cu echipa pe care o am să învingem conformismul, starea asta de spirit și să dăm o anumită dinamică localității noastre. Trebuie să reducem rapid handicapul dintre comuna noastră și restul localităților. Cum? Simplu, elaborând proiecte și stând la pândă pentru orice axă, orice program care se lansează”, spune Adrian Catană.

A început astfel cea mai amplă operațiune de reabilitarea a drumurilor, de a remedia situația delicată a unor alunecări de teren care pun în pericol căile de acces în mai multe sate. Au fost întocmite devize, au fost comisii pe situații de urgență, s-au depus memorii și se așteaptă finanțare.

Totodată sunt proiecte pentru drumuri, apă, canalizare, gaze.

”Într-un cuvânt trebuie să urnim Amarăștiul din loc. Și am pornit deja proiectul de gaze, împreună cu Crețeni și Sutești, pentru 14 km de conductă, avem proiecte pregătite pentru 15 km de drumuri. Am început modernizare iluminatul public în comuna Amărăști, Și evident sunt deschiși la investitori privați pentru locuri de muncă. Așteptăm noile axe și ghiduri de finanțare europeană, trebuie să luăm banii europeni. Vrem să facem din Amărăști un pol economic aici, pe valea Pescenei”, mai adaugă edilul din Amărăști.

Comuna are nevoie și de un centru cultural, de modernizarea infrastructurii de utilități public, apa și canalizare, în prezent nu există decât adiacentă drumului județean.

În concluzie primarul Adrian Catană dorește să fixeze borna de dezvoltare a acestei frumoase comune de pe Valea Pescenei, localitatea să-și găsească ritmul, identitatea și direcția care să valorifice resursa umană, potențialul economic, agricol dar și patrimoniul, se știe că istoria a lăsat aici un uriaș tezaur de biserici și alte monumente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *