Prin PNI, Ruja intentionează să asfalteze rețeaua de drumuri locale din Laloșu

”Asta vom face prin PNI. Așteptăm și restul axelor de finanțare prin fonduri europene, atât programul multianual cât și prin PNRR. Gazele naturale sunt o prioritate, atât pentru locuitori cât și dacă dorim investiții private în zonă. Comuna se pretează la activități industriale și mai ales agro-industriale. În acest sens suntem deschiși pentru orice om de afaceri care dorește să investească la noi” spune Adrian Ruja, edilul din Laloșu

Primarul mai adaugă și faptul că localitatea are un mare avantaj fiind la 20 de km de drumul expres, Autostrada Ford, cum mai este numită șoseaua de mare viteză dintre Craiova și Pitești.

Un aspect care poate stimula investitiile private în localitate.

Laloșu este una din cele mai dezvoltate localități agricole ale acestei părți de județ. Arende întinse, zonă cerealieră și nu numai, în comună se parctică la scare mare agricultura cooperativizată.

”Relieful permite o agricultură intensivă, resursa naturală a țării este una uriașă. Economia are nevoie de agricultură și mare parte din această ramură înseamnă o contribuție masivă la PIB. Când vorbim de creșterea economică a unei țări, ne bazăm pe acest aspect economic. Laloșu este o comună unde așteptăm investitorii în agro-industrie, pentru procesarea industrială a producției agricole”, spune primarul Adrian Ruja.

Laloșu, care este grânarul Vâlcii, are peste 80% din suprafața agricolă arendată, nu mai puțin de 3 societăți mari sunt prezente aici în afară atora mai mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *