Prin noile investiţii în utilităţi, la Mădulari se va termina istoria transportului apei cu cobiliţa

Mădulari, comuna care cunoaste o dinamică accelerată a investiţiilor, din care cele mai mari sunt cu capital privat în domeniul energetic, se regăseşte printre priorităţile guvernamentale la nivel de infrastructură

După ce drumul judeţean care străbate acest culoar de legătură, fluidizând circulaţia spre judeţul Olt a fost reabilitat, proiectând o imagine impecabilă a unei localităţi care stăpâneşte ultimele coline ale Vâlcii, o nouă serie de investiţii urmează a fi implementate.

Prin PNDL II, a fost aprobată un uriaş proiect de 9 milioane de lei pentru apă şi canal în această localitate.

Astfel se pune capăt unei drame a locuitorilor din Mădulari, oameni care, de-a lungul istoriei au suportat toate vitregiile acestui mare neajuns. Lipsa apei. Apă care a fost adusă secole cu cobiliţa de la distanţe lungi, fie cu butoaie în căruţe.

În satele aflate pe coline înalte au fost săpate în curţi mici iazuri de ploaie pentru a strânge apa necesară pentru vite.

„Toate astea au luat sfârşit, apa nu va mai fi un lux, apa şi canalizarea sunt clar investiţiile pe care mi le-am propus a fi încheiate, aici, la Mădulari. Şi nu ne vom opri aici, vom lega rutier Mădulari, de toate localităţile învecinate”, spune Daniel Dimulescu, edilul din Mădulari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *