Prin Compania Națională de Investiții se vor reabilita 5 km de drumuri comunale în Muereasca

Comună bogată în tradiţii, aduse odată cu ciobanii ardeleni acum 200 de ani, din dincolo de Carpaţi, Muereasca, numită şi Răşinarii Vâlcii a început vara în forţă la nivel de investiţii, drumarii turnând asfalt pe drumul judeţean licitat şi finanţat care traversează localitatea, până sus la Mănăstirea Frăsinei.

Drumul Athosului românesc, cum este numit acest culoar rutier este o lucrare finanțată de guvern prin programul PNDL 2.

S-au executat mai multe lucrări auxiliare aici, poduri, ziduri de sprijin, s-a lărgit carosabilul, s-au consolidat zone cu alunecări de teren.

Sunt speranțe ca până la finele acestui an, drumul să fie finalizat.

Însă o altă veste bună, pentru locuitorii din Muereasca este aceea că prin Compania Națională de Investiții se vor reabilita aproape 5 km de drumuri comunale. Fapt care va duce la îmbunătățire substanțială a infrastructurii din Muereasca.

Primarul Ungureanu are planuri mari și anume de a uni comuna cu stațiunile Băile Olănești și Călimănești, scurtând astfel drumul între cele două localități.

Comuna Muereasca este situată la 10 km de Râmnicu Vâlcea, pe valea râului cu acelaşi nume, la poalele masivului Buila şi deţine ca patrimoniu pe teritoriu, una din cele mai căutate mănăstiri din România, vorbim de Frăsinei, unde aici rigorile monahale sunt specifice mănăstirilor de pe Muntele Athos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *