Prin Anghel Saligny, satul Boroșești din Sutești va avea rețea de canalizare

Primăria Sutești devenită celebră, din păcate, la nivel național, în urmă cu două luni, când era aproape de a rămâne fără microbuze școlare, executate de lăutari în contul unor datorii din urmă cu 9 ani, se chinuie să supraviețuiască financiar ba mai mult, chiar să investească în infrastructură.

Asta în contextul în care lunar, Primăria Sutești este forțată să plătească rate la diverși creditori de 150.000 de lei, toate în urma datoriilor de peste 5 milion de lei, pe care adminsitrația Dumbravă le-a găsit în 2020.

”Au fost doi ani nu grei. Groaznici. Nu vedeam capătul. Nu aveam nicio speranță. Cu cât identificam o datorie și lămuream cu creditorii un sistem de rate, cu atât apăreau altele și altele. La un moment dat am atins pragul maxim de peste 5 milioane de lei creanțe. Prin rectificări, prin restructurări de investiții, prin desființarea unor direcții, am reușit să respirăm. Am întâlnit creditori care mi-au cerut să facem rate doar pe perioada acestui mandat, având încredere în cuvântul nostru. La această oră, avem rate cumulate pe lună de 150 mii lei dar noi efectiv ne permitem 80 de mii. În rest discutăm, negociem, alegem. Dar în septembrie dacă nu avem vreo rectificare ne vom bloca. Nu vom mai avea bani nu de salarii, nici măcar de hârtie sau toner de imprimantă”, spune primarul Alin Dumbravă.

Cu toate acestea, în comună se lucrează la canalizarea pe drumul principal, DN 67B, iar pe un tronson această rețea va fi finalizată la finele lunii iulie, urmînd ca apoi să fie demarată lucrarea pe partea opusă.

Prin Anghel Saligny, Dumbravă susține că va fi implementată rețeaua de canalizare în satul Boroșeși, cel care se află pe malul drept al râului Pesceană. O rețea pe 7 km care va avea și propria stație de epurare.

Așadar cu tot blocajul financiar, Primăria Sutești reușește să investească în a ridica standardele de confort pentru locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *