Prin Anghel Saligny, primarul Catana vrea să asfalteze 20 km de drumuri

Primarul din Amărăști spune că odată cu reabilitarea drumului județean care traversează localitatea se impune clar și modernizarea drumurior comunale și sătești din comună. Astfel a pregătit încă de acum un an un amplu proeict care vizează reabilitarea a aproximativ 20 de km de drumuri în toate satele.

Edilul spune că un raspuns la finanțarea proiectelor ar urma să fie primit în cursul acestei luni,

În acest sens, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, Catana a depus două proiecte vitale pentru localitate. Primul ar fi rețeaua de apă și canalizare o extindere în toată localitatea, un proiect care ar ridica standardele de confort pentru locuitori. Și al doilea proiect vizează reabilitarea a 21 de km de asfalt plus construcția a 2 poduri și podețe.

”Noi trebuie să stopăm hemoragia celor care pleacă din rural după condiții mai bune de viață și să schimbpm sensul acestei migrații. Pentru asta fără investiții în domeniu public noi nu putem spera să stopăm declinul demografic”, mai adaugă edilul din Amărăști.

Printre lucrările care pot fi menționate în prezent la Amărăști sunt reabilitările la alunecarea podului Nilă Sasu și pe DC 88, unde avem o alunecare de 200 de metri liniari. Acolo administrația are nevoie de 21 de miliarde de lei vechi”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *