Prin Anghel Saligny, primarul Catana dorește să reabiliteze 20 de km de drumuri în Amărăști

Amărăştiul este o poveste a celor mai demni fii ai pământului vâlcean, haiducii care au legat codru de codru, ramură de ramură şi au spus că pe Cerna nu se trece şi nu se intră fără glonţ.

Aici, la Amărăşti, s-a născut flacăra revoluţiei naţionale a lui Tudor Vladimirescu, iar oastea slujerului a fost prima armată formată din aceste trupe de gherilă ale pădurii. Tocmai că aici, la Amărăşti, şi azi se sfinţeşte unul din cele mai de taină locuri ale acelor vremi. Locul unde Tudor s-a întâlnit cu Iancu Jianu şi unde au constituit prima armată modernă a Valahiei…

Poiana are un farmec aparte, conferit de istorie… Am fost de curând acolo și mi-am lăsat imaginația să zburde… L-am „văzut” pe Tudor în mijlocul haiducilor, sfătos, deopotrivă autoritar și prietenos, am „mângâiat” înșeuații cai bălai ce pășteau liniștiți la marginea luminișului și am îmbrățișat, la propriu, stejarul secular la a cărui umbră, se spune, însuși Tudor ar fi adăstat preț de câteva minute…

În prezent primarul Adrian Catana dorește să reînvie povestea frumoasă a comunei, vrând să îi redea blazonul de odinioară.

În acest sens, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, Catana a depus două proiecte vitale pentru localitate. Primul ar fi rețeaua de apă și canalizare o extindere în toată localitatea, un proiect care ar ridica standardele de confort pentru locuitori. Și al doilea proiect vizează reabilitarea a 21 de km de asfalt plus construcția a 2 poduri și podețe.

”Noi trebuie să stopăm hemoragia celor care pleacă din rural după condiții mai bune de viață și să schimbpm sensul acestei migrații. Pentru asta fără investiții în domeniu public noi nu putem spera să stopăm declinul demografic”, mai adaugă edilul din Amărăști.

Printre lucrările care pot fi menționate în prezent la Amărăști sunt reabilitările la alunecarea podului Nilă Sasu și pe DC 88, unde avem o alunecare de 200 de metri liniari. Acolo administrația are nevoie de 21 de miliarde de lei vechi”

Totodată a fost finalizat și terenul sintetic de sport din parcul Zăvoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *