Prin Anghel Saligny, la Stroești se dorește înființarea rețelei de canalizare

Prin Planul Național de Investitii, Anghel Saligny, primarul din Stroești, Toma Ciolacu, dorește înființarea sistemului de canalizare și modernizarea a 12 kilometri de ulițe.

”Comuna Stroești are sistem de alimentare cu apă potabilă, dar nu are deloc canalizare, de aceea a depus un proiect pentru 33 de kilometric de rețea, cu 18 stații de pompare și o stație de epurare. Iar  proiectul de modernizare a drumurilor depinde foarte mult de existența canalizarii, iar la Stroești aceasta nu există. De aceea sper să obținem finanțare pentru ambele proiecte. Mai întâi canalizarea, după care să venim cu asfalt pe drumuri. Pentru că îmbunătăţirea socio-economică a unei comunități depinde de existența unei infrastructuri de bază și utilități, astfel încât oamenii să nu simtă mari diferențe între urban și rural.”, a explicat Ciolacu.

Acesta a mai adăugat că mai are un proiect depus la Compania Națională de Investiții, proiect ce se află în lista de sinteză Este vorba de căminul cultural din satul Pojogi care trebuie reabilitat și modernizat.

Edilul mai are în plan pentru acest an ca din bugetul local să amenajeze un loc de joacă în satul Dianu, să reabiliteze sediul primăriei, construire garduri la sediile primăriei și scolilor. De asemenea este nevoe să se modernizeze și sistemul de alimentare cu apă, prin construirea a încă două puțuri în satele Dianu și Pojogi, cu montarea unui system wireless pentru pornirea automată a pompelor de apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *