Prin Anghel Saligny, la Berislăvești se înființează rețeaua de canalizare

Poarta de intrare în județul Vâlcea, comuna Berislăvești coboară în trepte, pe maluri de pârâuri dinspre Cozia spre Coisca, o localitate care se transformă într-un important nod rutier în zona subalpină a județului.
Pentru că pe aici trece și varianta de ocolire a Defileului Oltului și tot pe aici trece li vechiul drum al Bucureștiului, ruta care unește Călimănești de Curtea de Argeș, prin Robaia.
Vorbim de o localitate veche așezare romană, aici acum 2000 de ani erau fortificațiile Limesului Alutan, drum pe care, după ultimele cercetări ar fi trecut armatele romane în drumul spre Ardeal, Valea Oltului neputând fi traversată.
Este o comună a pomiculturii, pe dealurile de sub munți, iubitoare de soare, cresc prunii și cireșii, alături de crescătorii de animle, locuitorii de Berislăvești umblau cu caravanele de lemne, fructe în toată Muntenia și Oltenia de Câmpie.
Azi, vorbim de una din cele mai dezvoltate localități vâlcene, unde românii plecați la muncă și-au ridicat case frumoase, unde s-au înmulțit fermele de animale și unde țuica de Berislăvești ar putea oricând deveni un brand național.
Localitatea a cunoscut investiții masive în infrastructura de drumuri, grădinițe și școli. Drumul principal se află în plin proces de reabilitare iar prin Programul Național de Investiții, Anghel Saligny, urmează să fie realizată rețeaua de canalizare pe o lungime de 15 km.
Potrivit primarului Nicolae Popescu, demografia este în creștere, comuna se dezvoltă și se pare că mai mulți investitori sunt atrași de a dezvolta aici afaceri, dat fiind apropierea de viitoarea autostradă Sibiu – Pitești și de nodul de la Șuici.
Asta se traduce că localitatea are viitor, are un potențial încă nevalorificat dar perspectivele de dezvoltare se întrevăd pe toate palierele – mică industrie, servicii și agro-turism și turism monahal.