Primul Smartphone proiectat şi asamblat de vâlceni va fi lansat în noiembrie la Râmnicu Vâlcea

Vâlcea se deschide uşor spre domeniul de tehnologie astfel, după făbricuţa de roboţi a lui Ionuţ Budişteanu, o nouă fabrică va fi inaugurată luna noiembrie la Râmnic.

Este vorba de primul smartphone „Made în Vâlcea”, la fabrica EGroup Ege a treia companie românească din domeniu.

Vâlcenii vor însă să revoluţioneze piaţa cu un model care a fost proiectat aici, placa de bază fiind, aşa cum am precizat „made in Vâlcea”.

Telefoanele Ege au performantele unui S8, au o carcasă completă din Aluminiu şi cu ecran full HD. Mai mult, spun cei de la Ege, clientul nu va sta într-un magazin Ege mai mult de 20 de minute pentru garanţie.

„Dacă are o defecţiune tehnică va primi pe loc un nou telefon. Dacă are ecranul spart va plăti doar schimbul de display dar va primi un telefon nou”, spune Ştefan Epistatu, reprezentantul Ege.

În primă etapă vor fi lansate 3 modele de smartphone-uri Ege: Modelul premium la 2000 de lei, modelul middle în jur de 1490 lei şi modelul simple la 1100 de lei.

Fabrica deja a testat primele modele iar feed-backul este unul bun, după cum spun repretentanţii, având deja aproximativ 150 de precomenzi. Atelierul de lucru este în zona Copăcelu şi pentru început vor funcţiona 2 magazine, unul în Râmnicu Vâlcea şi al doilea în Târgu Jiu.

Sloganul noului Smartphone produs la Vâlcea este  „I’m getting smarter everyday”

Este un prim pas în industria de tehnologie pentru cei de la Ege, în viitorul apropiat urmează să deschidă o linie de asamblat drone, tot în Vâlcea.

Liviu POPESCU

9 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *