Primul Sat Pescăresc Tradiţional din Vâlcea va fi amenajat în Voiceşti, pe malul lacului Strejeşti

Primul sat turistic pescăresc se va dezvolta în comuna Voiceşti, pe malul Lacului Strejeşti, primăria lucrând deja la proiectul care prevede amenajarea drumului “Faleza Oltului”, drum care va facilita accesul spre zona turistică şi care va lega totodată centrul comunei cu satul Tighina, prin lunca Oltului.

“Investițiile care vor urma aici, spun eu, se vor concretiza în construirea unui sat pescăresc tradiţional tematic, obiectiv turistic amplasat în imediata vecinătate a lacului Strejeşti, pe o suprafață de aproximativ 30.000 mp, ce asigură cadrul natural cu specific deltaic”, spune primarul Florian Vătafu.

Satul pescăresc va cuprinde pensiuni, cherhanale, agrement, loc care ar putea deveni punct de atracţie pentru pescari, dar şi pentru vânătorii de păsări sălbatice.

Obiectivul de investiții “satul pescăresc” va fi, astfel, conceput prin reconstituirea unor elemente arhitecturale reprezentative, realizate cu tipologia constructivă și arhitecturală specifice zonei.

Lacul Strejești este o arie naturală de protecție specială avifaunistică, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip avifaunistic), situată în județele Olt și Vâlcea, pe teritoriile administrative ale comunelor Strejești (OT) și Voicești (VL).

Este cel mai mare lac de acumulare de pe râul Olt, ocupând o suprafaţă de 2.378 ha şi întinzându-se pe o lungime de 16 km; speciile de peşti întâlnite sunt: crapul, somnul, carasul, şalăul, bibanul; se poate pescui şi din barcă; există posibilităţi de campare.

Rezervația naturală  a fost declarată arie protejată prin Hotărârea de Guvern Nr.2151 din 30 noiembrie 2004 (privind instituirea regimului de arie naturală protejată pentru noi zone)[4] și reprezintă lacul artificial (lac de acumulare) creat printr-un baraj pe râul Olt, în amonte de hidrocentrala omonimă; precum și zonele limitrofe acestuia.

Aria naturală asigură condiții de hrană și cuibărit pentru mai multe specii de păsări migratoare, de pasaj sau sedentare, unele protejate prin lege.

AP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *