Primul mare succes al Râmnicu Vâlcea Week: “Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România” este marcă înregistrată

În 2015, revista Râmnicu Vâlcea Week a demarat o serie de 10 episoade, cu această titulatură – Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România.

Cele 10 episoade au încercat să descrie geografia, patrimoniul, tradiţiile, oraşele, comunele, interferenţele culturale ale acestui judeţ. Da, poate că nu este, pe fond, cel mai frumos judeţ, poate că toată România este frumoasă dar, această idee poate fi cu succes prezentată de fiecare colţ al ţării, pentru că numai aşa, ţara noastră poate fi una care conteze, să fie căutată, îndrăgită, respectată, iubită. Dacă noi o facem, o fac şi alţii…

Surpriza plăcută a fost că preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu a îndrăgit această sintagmă şi a folosit-o de fiecare dată când a avut prilejul pentru a promova din poziţia pe care o deţine, judeţul Vâlcea.

Azi, Constantin Rădulescu a reuşit să înregistreze această marcă “Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România” la OSIM şi de acum înainte această marcă va fi cunoscută ca brand de regiune.

Preşedintele Rădulescu ne-a sunat la aflarea acestei veşti şi ne-a mulţumit personal pentru idee şi sunt şanse ca lucrurile să nu se oprească aici, Consiliul Judeţean fiind interesat în mod deosebit de a promova acest judeţ, Vâlcea, fiind oricum în Top 10 destinaţii româneşti.

“Am sunat astăzi, cu mare plăcere, un coleg din presă care, în urmă cu nişte ani, mă inspirase, prin articolele sale, cu privire la o sintagmă pe care, iată, am transformat-o în marcă înregistrată. Mulţumesc, dragă Liviu Popescu!
Am preluat sintagma „Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România” cu entuziasm şi am folosit-o, peste tot pe unde am umblat, cu toată dragostea pentru Vâlcea, pentru aceste meleaguri fabuloase, dar şi pentru vâlceni. Poate că acest entuziasm al meu vine şi de undeva din copilăria petrecută pe valea şi în lunca Topologului. Zăvoiul Topologului, dealul, râul, cu mrenele sale, cu locurile de scăldat, bunicii mei, icoane sfinte, şi părinţii mei, alături de copiii din Corbii din Vale – comuna Nicolae Bălcescu mi-au fost grădiniţă şi sprijin pentru primii paşi în viaţă şi îi voi păstra în suflet cât voi fi pe acest pământ. Oriunde merg în acest judeţ, văd frumuseţe, dar şi provocări pentru modernizarea lui şi pentru ceea ce se cheamă a ţine pasul cu vremurile. Astăzi, spun din tot sufletul că Îi mulţumesc Lui Dumnezeu pentru această veste extraordinară, fiindcă am simţit că, pe tot acest drum al meu şi al colegilor care m-au ajutat în acest demers al obţinerii mărcii, m-au urmărit şi vorbele IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului: “Vâlcea este judeţul unde Dumnezeu a pus degetul Său!”. Este, aşadar, o veste uriaşă, care mă va însoţi pe tot drumul meu în a construi şi a face fapte bune pentru vâlceni”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Salutăm şi noi această reuşită şi demersurile preşedintelui Consiliului Judeţean, spunând totodată că aceasta este primul pas în a construi cu adevărat cel mai “frumos, bogat, admirat, apreciat, iubit, căutat, judeţ din România”

Redacţia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *