Primul mare Complex Spa din Vâlcea a fost inaugurat la Măciuca

Primul din Complexurile Spa aflate în lucru în judeţul Vâlcea a fost finalizat în cursul acestei săptămâni şi „lansat la apă”.

Este vorba de paradisul creat de familia Niţu în comuna Măciuca – Complex Turistic Forest Retreat & Spa – fiind, astfel, cel mai nou şi modern complex de agrement din Vâlcea.

O oază de frumos, însemnând o pensiune impecabilă, piscine de interior şi exterior, saună, sală de forţă, sală de fitness, cameră cu muşchi de stâncă, un concept de nature Spa, unic în judeţul Vâlcea.

Nu trebuie să omitem un parc generos, terenuri de sport, o terasă pusă la punct. Mai mult, oferta de cazare se va extinde, începând de anul viitor, cu o nouă aripă şi noi restaurante.

Maciuca4Mai trebuie spus că deja vânători din Suedia, Italia, Germania au închiriat locaţia pentru următorarele 2 luni, iar un număr de 20 de multinaţionale şi-au manifestat interesul pentru reuniuni şi cursuri la Măciuca.

Întreaga investiţie s-a ridicat la 3 milioane de lei şi se adresează turiştilor din Dolj, Gorj, Vâlcea şi Olt.

Dacă în staţiunile balneare aceste noi investiţii sunt, oarecum, în concordanţă cu ideea de turism, iată, deci, un nou concept  care vine să ridice, exact pe acest palier, sudul Vâlcii.

Cu această investiţie,  Vâlcea de Sud se înscrie pe axa turismului de nobleţe. Unul din cele mai mari complexuri de agrement din Oltenia, un centru de afaceri şi un parc pitoresc reprezintă kilometrul 0 al turismului sudului.

Se poate spune că familia Niţu a echilibrat balanţa turistică a Vâlcii, ridicând din tăcere un concept despre care se va vorbi mult timp de acum înainte. Pentru că nu doar acest complex dotat cu piscine, cu un parc amenajat pe un piemont şi cu multă zonă verde este de subliniat aici.

Ci faptul că acest complex va fi legat, ca un ansamblu paradigmatic, de următoarele obiective turistice – cele 4 conace boereşti din Măciuca  (două ale familiei Măciuceanu, unul al lui Drăghicescu, unul al familiei Popescu), la care se adaugă bazinul viticol al Drăgăşaniului, cu al său turism de nişă. Dezvoltând şi mai mult, mergem spre mănăstirile Maciuca1Dobruşa, Mamu, Stăneşti, spre ceramica Lungeştiului şi spre conacele din lunca Olteţului, de la cula Zincăi Golescu din Diculeşti, până la Castelul Zătrenilor.

Nu omitem nici parcul paleontologic din Tetoiu, unde au fost găsite fosile ale unor mamifere preistorice.

Astfel, Vâlcea de sud vine acum la provocare, provocarea fiind lansată dinspre Măciuca, locul unde unul din cele mai mari complexuri de agrement şi afaceri va reseta jocul. Iar, dacă menţionăm că, la Măciuca, avem primul parc cultural, cu 10 sculpturi realizate de artişti plastici europeni, dacă amintim  şi de ferma de vite, ranchul sudului, atunci toată această incursiune în viitor are alt aspect şi alt colorit.

A veni, aşadar, la Măciuca şi a beneficia de la piscinele complexului până la olăritul Lungeştiului, de viticultura cramelor vechi de epocă, de farmecul discret  al conacelor aristocraţiei valahe de secol XVII – XVIII este o notă de stil.

Să nu uităm şi trei mari văi de poveste – Pesceana, Cerna şi Olteţul, râuri care taie dealurile blânde ale sudului şi leagă acest judeţ spre postament.

Maciuca2Oltenia de sub munte şi Oltenia de deal prind Vâlcea în punctul de inflexiune care va fi Măciuca, localitate ajunsă celebră din vremea lui Mihai Viteazu, aici fiind executate cele mai zdravene buzdugane valahe, cel mai mare dintre ele fiind chiar cel purtat de marele voievod la Călugăreni.

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *