Primul drum ”european” din Vâlcea este aproape de finalizare

Finanțat din bani europeni, drumul județean care pornește din Călimănești, trece prin Sălătrucel și Berislăvești și ajunge în Argeș este aproape de finalizare, în aceste zile, se montează balizele care despart pistele de bicicliști de calera de rulare auto.

Vorbim de DJ 703 G care în urmă cu o lună a primit finanțare guvernamentală și pe sectorul Argeșului, acesta fiind pe viitor exact varianta de legătură a stațiunii balneare cu Autostrada Sibiu – Pitești, prin nodul de la Văleni.

”Cunsocut ca Drumul Domnițelor, acesta a fost folosit în secolele trecute pentru bucureșteni, pentru aristocrația din capitală care sosea la băi. pe ruta Curtea de Argeș – Călimănești. Un drum care era foarte necesar, în pasul Robaia, unde accesul era foarte dificil, în sezonul ploios și iarna. Un drum care va arăta cu totul deosebit și o investiție a Consiliului Județean foarte necesară pentru localitățile de sub Cozia”, spune primarul din Berislăvești, Nicolae Popescu.

Reabilitarea DJ 703 G s-a făcut din bani europeni și prevede trotuare și piste de bicicliști. Acesta este la această oră cel mai modern drum județean din Vâlcea, primul dintr-o serie de drumuri care urmează a fi realizate în perioada următoare.

O poartă de intrare în județ, în zona subalpină a Coziei și spre cea mai mare și cunoscută stațiune balneară din Vâlcea, Călimănești – Căciulata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *