Primii trei km din Drumul Vinului urmează să fie asfaltaţi

Primii 3 km din drumul vinului, proiect uriaş al Administraţiei din Prundeni sunt pregătiţi pentru asfaltare, compania care lucrează, având în grafic ca anul viitor cel târziu să finalizeze unul din cele mai frumoase agro-turistice, cu specific viticol din Vâlcea.

“Sunt deja în faza determinantă, Primii trei km vor fi asfaltaţi. Este una din cele mai ample lucrări din Prundeni care vor avantaja zona turistica pe dealurile viilor. Drumul în totalitate are 11 km şi ajunge la Drăgăşani, unind toate cramele din zonă. Constructorii sunt serioşi şi respectă graficul”, spune primarul Cristina Munteanu.

Edilul spune că în Prundeni urmează să fie amenajate rigole pentru drumuri, în lungime de 2 km dar şi extinderi ale reţelei de canalizare.

“În ultimii ani s-a extins zona de intravilan, multe case noi, oamenii doresc să se racordeze la utilităţi, nu putem refuza acest lucru. Aşa cum am spus, noi, primarii avem obligaţii faţă de cetăţeni. Asta spune fişa postului. Mai avem în lucru, un proiect de iluminat public modern cu telegestiune”, a mai spus edilul din Prundeni.

Vom aplica pentru iluminatul public, un proiect în urma căruia vom monta 400 de lămpi moderne cu led în toate satele componente ale localității. În urma acestui proiect vom putea achiziționa și sisteme de telegestiune care permit o reglare a fluxului luminos. Programul de iluminat public stradal va reduce cu până la 40% consumul de energie electrică în localitate. În acest fel dincolo de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră vom obține și o scădere consistentă a facturii la electricitate”

Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor a anunțat în luna aprilie a acestui an faptul că se va lansa din administrația fondului pentru mediu un program destinat iluminatului ecologic în orașele și comunele din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *