Primii 2 investitori şi-au manifestat interesul pentru Satul Turistic Pescăresc din Voiceşti

Judeţul Vâlcea, un tărâm binecuvântat de la nord la sud cu râul Olt, râu care udă nu mai puţin de 14 localităţi producând un splendid peisaj – Văi, defilee, lacuri, delte artficiale o geografie unică pe o distanţă de 100 de km.

Numai că, potenţialul turismului psicicol nu a fost deloc exploatat, până şi bucătăria clasică pe bază de peşte, fiind extrem de rară în Vâlcea. Un paradox, din păcate, să ai cel de-al treilea râu din ţară ca debit şi turismul piscicol să nu existe.

Dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Graţie primăriei Voiceşti, unde primarul Florian Vătafu a înţeles potenţialul uriaş pe care îl are prezenţa pe teritoriul localităţii a unui din cele mai mari lacuri de acumulare din Vâlcea.

Astfel, începând cu 2018, primul sat turistic pescăresc începe să se construiască aici la Voieceşti iar deja 2 mari investitori şi-au anunţat intenţiile de a ridica case de vacanţă, cherhana şi zone de agrement. Primul deja va începe în curând investiţia.

Primăria va amenaja drumul Oltului, un drum de faleză care va facilita accesul în acest sat turistic.

Astfel pe o lungime de 3 km, anul următor se va construi „Drumul pescuitului”, paralel cu Oltul, în zona lacul Strejeşti, zonă cu specific deltaic, cu grinduri şi zăvoaie, cu bălţi şi faună tipică Deltei Dunării.

Primăria a elobarat PUZ-ul acestei zone şi consideră că investiţia în turismul piscicol va fi un succes şi cu perspective de dezvoltare în această parte a Vâlcii.

„Oltul traversează Vâlcea de la Nord la Sud. Dacă nu mă înşel este al doilea râu din România ca mărime după Mureş dar, din păcate potenţialul său turistic în domeniul piscicol nu a fost exploatat. Oltul poate promova un uriaş complex de servicii turistice, pensiuni, restaurnate cu specific pescăresc, cherhanale, agrement nautic, locuri de plajă, adică un fenomen turistic pe care îl generează râul, cel puţin aici, la Voiceşti”, spune Florian Vătafu.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *