Primii 10 km din Drumul Cernei au fost asfaltaţi, pe teritoriul comunei Valea Mare

În Valea mare avem primul strat de asfalt, la Drumul Cernei, drum care taie judeţul în partea de sud, fix pe mijloc ca o mediană.

Vorbim de unul dintre cele mai lungi drumuri judeţene din Vâlcea, drum care porneşte de sub culmea Cotoşmanului, preia râul Cerna pe dreapta şi uneşte Vâlcea de Mijloc cu Vâlcea de sud, acesta este DJ 643B.

„Ne apropiem de finalizarea primului strat de asfalt pe DJ 643 B de la Măciuca până la Diculesti. Așa cum am promis, ne ținem de cuvânt! Mulțumim domnului președinte al Consiliului Județean Valcea, Constantin Rădulescu, pentru sprijinul acordat pentru ca această lucrare complexă, care implică mulți factori de risc, sa fie finalizată în termenul stabilit”, spune primarul din Valea Mare, Constantin Briceag.

De altfel chiar în Valea Mare, constructorul a reuşit să intervină pe o porţiune de peste 200 de metri, unde din cauza eroziunii solului, paltforma acestui drum se scufundase efectiv.

Drumul traversează una din cele mai frumoase lunci din zona subcarpatică. Punctul lui de plecare este monumentul celor 20 de tineri care au murit la Oarba de Mureş în 1944 (Omaha românilor), se duce spre cea mai nouă mănăstire din Vâlcea, taie zona de exploatare gaze a Stăneştiului, trece apoi prin zona culelor de la Măciuca lui Drăghicescu. Tot aici avem şi unul dintre cele mai moderne centre spa din judeşţ.

Drumul intră în comuna unde Duiliu Zamfirescu a scris Viaţa la Ţară, taie satul Colelia, al dezrdăcinaţilor din Dobrogea pentru a se termina în localitatea Diculeşti. Aşadar pleacă din Naţionalul Craiovei, taie Drumul Sudului (DN 67B) şi se termină în judeţeanul Balşului, viitor drum de legătură cu Autostrada Craiova – Piteşti.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *