Primarul Streinu așteaptă demararea programelor guvernamentale necesare dezvoltării comunei Șirineasa

Odată cu finalizarea reabilitării drumului județean care leagă Valea Luncavățului de localitățile din sudul Vâlcii, lucrurile vor avea altp dinamică în această parte de județ, mai ales în comuna Șirineasa, una din cele mai tranzitate localități din județ

Acesta spune că a reușit în primul mandat să asigure o bază de infrastructură pentru comuna pe care o administrează, urmând ca în următorii 4 ani, localitatea să se înscrie pe un trend crescător economic, astfel încât să devină și mai atractivă pentru cei care doresc să locuiască sau să facă aici afaceri.

Dar asta cu condiția ca marile proiecte să fie deblocate fie prin CNI, fie prin PNDL fie prin programele operaționale.

Este vorba de proiectele de modernizare a drumurilor, modernizarea trotuarelor, un studiu de fezabilitate mai vechi, care nu a fost finanțat la vremea respectivă și construirea unui miniteren multifuncțional la școala gimnazială.

De asemenea, un alt proiect foarte important pentru comunitate este reabilitarea dispensarului medical, la interior.

”Dispensarul medical a fost reabilitat cu fonduri proprii, de la bugetul local, doar pe exterior, iar acum așteptăm finanțare pentru a putea să demarăm execuția reabilității la interior, dotarea acestuia cu aparatură medicală, etc”, precizează primarul.

Totodată, proiectul reabilitării Căminului Cultural a fost deblocat și intră în linie dreaptă pentru a fi reabilitat.

Nu in ultimul rând, și de departe cel mai de anvergură proiect este cel pentru gaze naturale. S-a înființat o Asociație Intercomunitară de Dezvoltare în care sunt incluse și comunele Pesceana, Glăvile și Scundu, pentru accesarea de fonduri europene, gaze dar și alte proiecte care privesc dezvoltarea infrastructurii între ele. Studiul de fezabilitate pentru gaze are, ca lungime, 9 km de conducte la drumul județean, iar cu extinderi, sunt in total, 25 de kilometri rețea de gaze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *