Primarul Râmnicului roagă PDL să nu recurgă la decedaţi pentru ‘semnături’ în favoarea alegerilor parţiale

Primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, social-democratul Gheorghe Matei, a declarat vineri într-o conferinţă de presă că PDL ar trebui să nu mai pună ‘morţii’ să semneze în favoarea organizării alegerilor parţiale pentru primărie, întrucât oricum Guvernul va anunţa data oficială a acestora în cursul verii.

‘Am înţeles că PDL umblă prin oraş cu nu ştiu ce liste. Liste de care se ocupă copiii de la casa de copii. Aceste liste pe care le-am văzut şi eu conţin doar nume, prenume şi semnătură, fără CNP, deci morţii de la cimitirele Cetăţuia şi Sfântul Ioan vor putea să semneze aceste liste, pentru că l-am auzit pe Romeo Rădulescu declarând că va aduna 20.000 de semnături. Îi rog să lase morţii să se odihnească în pace. E o cifră extrem de mare pentru populaţia activă a oraşului, care să mai dorească revenirea PDL la guvernare, chiar şi o guvernare locală. Domnul fost ‘semiprimar’ ar trebui să se pregătească să dea declaraţii pe bază de CNP, nu mie, ci organelor competente, cui a dat lucrări prin încredinţare directă din bani publici’, a afirmat Gheorghe Matei.

El a spus că lucrările de infrastructură pe bani europeni sunt în grafic, deşi a trebuit să se facă multe modificări faţă de proiectele iniţiale.

‘La pasajul Tudor Vladimirescu, proiectat în nouă zile, a trebuit să facem extrem de multe modificări, pentru că acolo, în timpul primarului Rădulescu (PDL – n.r.), studiile s-au făcut pe genunchi şi nu la faţa locului. Eu voi continua aceste lucrări din municipiu şi voi iniţia noi proiecte, nu pentru că vreau eu să fiu primar, aşa a fost contextul, trebuie să asigur nu doar o conducere de avarie, suntem o primărie reşedinţă de judeţ şi care are nevoie disperată de investiţii, de parteneriate, de locuri de muncă. Este uşor să stai pe margini şi să critici, într-un moment în care economia judeţului scârţâie, nu este de invidiat poziţia pe care o deţin’, a susţinut Gheorghe Matei.

În privinţa inundaţiilor, el spus că au fost identificate zonele vulnerabile din oraş, iar în perioada ulterioară, angajaţii instituţiei şi ai firmelor subordonate vor lucra la decolmatări de şanţuri, desfundat de poduri, a reţelelor de canalizare, ziduri de sprijin pentru consolidarea versanţilor.

În urmă cu zece zile, PDL Râmnicu Vâlcea a început o campanie de strângere de semnături pentru a forţa Guvernul să declanşeze procedura alegerilor parţiale pentru fotoliul de primar al municipiului rămas vacant, la începutul lunii aprilie, după condamnarea definitivă la 4 ani de închisoare a fostului edil Emilian Frâncu.

În prezent, primăria este condusă de fostul viceprimar, social-democratul Gheorghe Matei, desemnat prin vot drept primar interimar. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *