Primarul Râmnicului, Georgel Matei, mi-a oferit în dar o groapă

Primarul Râmnicului, Georgel Matei a simţit tristeţea mea, faptul că acum două luni am fost efectiv părăsit şi mă simţeam aruncat în cea mai mare depresie.

Da, aşa este, anul trecut până la începutul iernii am avut o relaţie, o relaţie deosebită, una strâns legată cu o…groapă.

De fapt povestea începe cu mult în urmă, la începutul anului trecut, atunci când la Casa Ştiinţei, nu se putae circula, din cauza faptului că acolo apăruse un şantier. Multe gropi, muncitori români şi şefi români totodată, au ţinut încurcat traficul aproape trei luni. Dar, la final au lăsat o groapă mare peste drum de cinema Flacăra. O gropă acoperită cu tablă şi pe care toţi ne-am asumat-o. O ocoleam în trafic, o respectam şi o veneram. Era veşnic singură, nici un muncitor nu mai lucra acolo.

Mulţi au înjurat-o pe sărmana groapă, evident fără motiv. Era o groapă aruncată pe sau în stradă de o familie rece la suflet care nu a mai dorit-o. Nu înţeleg ce familii sunt astea care toarnă într-una gropi şi nu au grijă de ele, şi aceste gropi ajung la orfelinatul gropilor. Şi gropile au sufletul lor, unul mai mare decât avem noi.

Groapa de pe Bulevardul Tineretului era una din aceste gropi, o groapă care ajunsese boschetară. A trăit însă pe lângă noi până prin ianuarie-.februarie. Când primarul rău la suflet a făcut ceva cu ea. A luat-o de pe stradă şi a dispărut.

Eram trist, nu mai era groapa mea, groapa cartierului.

Asta până ieri, da, ieri groapa mea a revenit la loc, fix la intersecţia dintre Bulevardul Tineretului cu Strada Ostroveni. Traficul era din nou încurcat, exact ca acum două luni. Groapa era acolo, zâmbea fericită de sub table, cineva o aruncase din nou pe străzi iar primarul mi.o oferise mie, din nou.

Lăsând gluma la o parte, atât l-aş întreba pe Georgel Matei, bă, ţie, îţi place acest oraş.? Dacă da, atunci, ai de gând să te maturizezi şi să îl manageriezi cum trebuie? Dacă nu poţi, dă-ţi dracului demisia până nu îl distrugi de tot!

Eugen Barbu Groparul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *