Primarul Pirneci este mulțumit de investițiile realizate în 2021 în Dănicei

Dumitru Pirneci spune că anul 2021 a fost un an greu dar investitiile mai ales cele cu fonduri europene precum și  cele prin CNI au fost în grafic.

”Se lucrează chiar acum la Căminul Cultural și vreau să spun că nu a existat niciun blocaj. Anul acesta am reușit să facem recepția la centrul social. Suntem pe lista de sinteză cu sediul primăriei și cu centrul medical multifuncțional. Și am depus pe Agenția de mediu, iluminatul public modern cu telegestiune care înseamnă montarea a 500 de lămpi în toată comuna. Sperăm că anul viitor va veni și aprobarea celor 7,5 km de drumuri, proiect depus ppe Programul Național de Investiții, Anghel Saligny”, susține Dumitru Pirneci.

Ediilul spune că pe situații de urgență vor demara lucrările în cele două puncte cu alunecări de teren, ”la Nenu” și ”la Filomița”, în Dealul Lăunele.

Pirneci spune că din fonduri locale va asfalta acel rest de 1,5 km pentru a se uni cu drumul din Nicolae Bălcescu, pentru a realiza în premieră prima legătură directă rutieră cu județul Vâlcea.

Una din cele mai întinse localități din Vâlcea, cu 14 sate componente nu are, paradoxal, o legătură directă cu județul Vâlcea, o legătură rutieră cu municipiul, orice drum spre capitala de județ, fiind fie prin Argeș, fie prin Olt.

Vorbind de Dănicei, despre  pe o întindere de circa 2900 de hectare cu  sate care, acum, beneficiază de utilități, precum drumuri asfaltate, iluminat public, interenet, apă sau canalizare, iar în viitor un centru social, târg comunal, un cămin cultural nou, sediu primărie și în următorii ani și gaze naturale. Adică, o administrație care, în ciuda izolării de județ, a reușit să atragă fonduri, atât guvernamentale cât și europene pentru a aduce localitatea la standarde de viață decente pentru cetățeni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *