Primarul Petre Iordache din Ocnele Mari atacat de un chiuaua

Este printre cei mai direcţi, mai din topor edili pe care i-am întâlnit în pelerinajul meu prin Vâlcea. Iordache Petre este marca Ocnelor. Pe bune, nu cred că a avut vreodată acest mic orăşel un personaj atât de bine încorporat în sistemul său administrativ, aici, în suburbia Râmnicului Vâlcii.

Iordache este tonic, dacă stai cu el de vorbă, cu timbrul lui baritonal; spui că a venit direct de pe tarla. Dar Iordache este serios, el a urnit staţiunea din groapa în care intrase după 1989. Iordache s-a apucat de străzi, Iordache s-a luptat cu Minea pentru cele două ştranduri, Iordache a vrut să aibă muzeu, Iordache a pus Ocnele Mari pe hartă, Iordache a luat toate oalele în cap de la nemulţumiţi.

Şi Iordache a adus investiţiile în oraş. Restul de oportunişti care se gudură în prezent ca chiuaua, pe la uşile PNL-ului, pentru a-l săpa pe Iordache… avem inflaţie. Unul e chiar prin centrul Ocnelor şi deja simte că a venit sorocul să pupe dos de lideri PNL ca să le arate că el este mai frumos decât Alba ca Zăpada şi se cere ales.

Unii, care nu au dovedit nimic în administraţie în toată viaţa lor, simt că anul 2016 e un an cu multă miere la trezoreria Ocnelor şi parcă au chef să atragă DNA-ul prin preajmă.

Sincer, Iordache este încă primarul de neînlocuit. Merg în micul orăşel din buza Râmnicului de cel puţin 6 ani, de când cu prăbuşirile. De atunci, am văzut un oraş care a anulat stigmatul catastrofei ecologice şi care a devenit staţiunea cu pretenţii pentru mâine. De la 4 pensiuni, acum sunt 47, de la zero km asfalt, acum avem spre 20, se poate ajunge pe asfalt spre Buneşti şi Mihăeşti. Oraşul este legat, creşte, luna viitoare chinezii vin să se mute aici, cu afacerile. Buridava renaşte spiritul vechilor buri.

Cine a făcut asta? Echipa lui Iordache, inginerul de la Vilmar care şi-a luat jobul în serios, acela de a păstori o urbe care mâine va deveni o staţiune naţională.

Aşa că, domnu’ Pătru, mai aveţi puţintică răbdare, ştim că e frumos să ajungi la Primăria Ocnelor când alţii ţi-au făcut treaba şi mai rămâne doar să iei caimacul, dar aici suntem şi noi. Şi îţi spunem de pe acum: Stop şi stânga împrejur!

Iordache ştie ce e aceea staţiune turistică şi a dovedit-o. Dumneata, în afară de niscai zânzanii prin partid, se pare că altceva nu ştii să faci.

AP

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *