Primarul Iustin Duicu vrea ca oamenii din Glăvile să aibă drumuri, apă și canalizare

Glăvile, o comună cu oameni harnici, destoinici, dar care nu are drumuri asfaltate, apă sau canalizare. Suntem în 2016, iar această comunitate trăiește la nivelul anilor 90. Ne-am întrebat cum și de ce până acum nu s-a făcut nimic. Răspunsul este simplu, pentru că fosta administrație nu a realizat, iar comunitatea a taxat acest aspect la alegerile din vară.

Am aflat cu stupoare că singurul drum asfaltat este în satul Aninoasa, iar elevii în școală nu beneficiază de apă curentă de doi ani de zile.

Noul primar, social democratul Iustin Duicu, spune că oamenii vor drumuri, iluminat, apă curentă. Și nu e de mirare, nu-i un lux,dimpotrivă, ăsta este strictul necesar de care are nevoie o comunitate.

Luna trecută, după inundații, drumurile de acces la terenurile agricole au fost distruse total, iar prioritatea primarului a fost de a repara urgent aceste drumuri, pentru accesul oamenilor la recoltarea culturilor agricole. De asemenea, tot luna trecută, s-au activat și niște alunecări de teren care au afectat puternic satul Aninoasa.

”Alunecarea de teren a distrus un drum, în punctul -La Hume- și la Costăchești, în satul Aninoasa. Oamenii coborau cu scara din gospodării ca să intre pe drum”, a relatat primarul Duicu.

Edilul a demarat procedurile pentru eliberarea avizelor pentru un proiect integrat de introducere apă, canalizare și asfaltat drumuri comunale. ”Există un proiect integrat la AFIR pentru introducere apă, canal, asfaltare 3,5 km de drumuri, construcția unei grădinițe cu program normal, achiziția de costume populare și dotarea cu sonorizare a căminului cultural. Acest proiect trebuie reactualizat, dar va trebui să cumpărăm un teren extravilan pentru amplasarea stației de epurare”, spune primarul Iustin Duicu.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *