Primarul Iordache intenționează ca în 2021 să extindă canalizarea în Lădești și să termine de asfaltat toate drumurile

Lădeştiul era cunoscut în perioada modernă ca cea mai mare localitate de pe Cerna, fapt care îi va conferi o emblemă de capitală raională, având în vedere dispunerea sa ca nod comercial, aici existând drumuri care merg spre Craiova, spre Horezu, spre Râmnicu Vâlcea. De aceea localitate creşte în a doua jumătate a secolului trecut, autorităţile construind aici şi un liceu şi un spital dar şi multe alte instituţii publice descentralizate.

În  prezent prin investiile pe care Primăria le dezvoltă la nivel de infrastructură, se speră să refacă importanţa acestei localităţi care, ajunse în anii 80, aproape de a deveni un oraş în toată regulă.

În prezent proiectele care se află în diferite faze de implementare sunt concentrate pe asfaltarea întregului ansamblu de străzi şi drumuri săteşti, apă, canalizare, iluminat, cadastrare. Se încearcă atragere de fonduri guvernamentale şi europene şi se mizează pe o stimulare a investiţiilor private în zootehnie (Lădeştiul a fost cunoscut drept patria curcanului), în pomicultură şi în industria uşoară.

Administrația Iordache are o agendă lucru pe acest an care cuprinde ca obiective principale canalizarea și asfaltarea resturilor de drumuri rămase neasfaltate, de circa 10 km.

Pe situații de urgență urmează să fie construite 2 poduri și Iordache spune că se află în discuții pentru a continua contractul de salubrizare.

Totodată, primarul spune că având în vederea dispunerea comunei pe drumul care leagă Râmnicu Vâlcea de Craiova, se așteaptă ca investitorii să descopere în Lădești, o zonă oportună pentru dezvoltarea de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *