Primarul Ion Ungureanu intenționează să unească Muereasca cu Olănești și Călimănești

Rășinarii Vâlcii, localitatea care începe la marginea Athosului Românesc și se strecoară frumos, pe marginea râului Muereasca, ajungând aproape de Râmnic, fiind de departe una din cele mai elegante comune din județ.

O comună reper istoric unde amestecul oamenilor care au dăltuit stânca cu al păstorilor din Mărginime au creat acest așezământ unde junii au rămas ca o licărire a trecutului transhumanței, o emblem de stil.

Aceasta este Muereasca, povestea de lângă Râmnicu Vâlcea, povestea pelerinului care urcă la Athosul Frăsineiului, ca spre o Gologotă unică în acest peisaj de la sud de Carpați. Unicitatea Frăsineiului în peisajul ortodox al României Mari a creat un simbol, în Muereasca, o comună plină cu troițe, cruci, ca o binecuvântare, aici, se spune că Dumnezeu și-a ales zona de promenadă, când vorbește cu îngerii despre frumusețea Vâlcii.

Comuna este una modernă și pe care primarul Ion Ungureanu vrea să unească prin două două drumuri cu Olăneștiul și Călimăneștiul, făcând astfel o punte între stațiunile de aur ale României, cu un popas de har și duhovnicesc la Frăsinei.

”Am terminat asfaltarea pe DC 171, am terminat și podul dar vrem să mergem cu drumul până la hotar cu Olănești. Mă refer la asfaltarea lui. Vrem să pietruim în primă etapă drumul spre Călimănești. Mai avem și alte proeicte, școala gimnazială din Muereasca de sus o vom moderniza complet, vom schimba învelitoarea de la biserica Cuvioasa Parascheva, vom finaliza extinderea cu apă și lucrăm la sf și toată documentația pentru gaze naturale. Anul 2021 este un an plin de investiții în localitate”, spune primarul din Muereasca.

De altfel, în localitate au început să apară pensiunile, se așteaptă finalizarea de asfaltat a drumului județean, primăria vrea să monteze foisoare de odihnă pe acest drum până spre Frăsinei.

Drumul Athosului românesc, așa poartă numele unul dintre cele mai frumoase drumuri din Vâlcea, o cărare printre culmile subcarpatice care coboară lin spre Râmnic, desfăcând pe malurile râului Muereasca, comuna cu același nume. Comuna care seamănă geografic, cu Răsinarii Sibiului, poate și de aceea, Muereasca Vâlcii mai poate fi definitivă drept Răsinarii de Jos.

Muereasca și Frăsineiul formează astfel un frumos complex turistic și de frumos al județului, unde administrația locală știe că dacă strategia pe care o implementează va fi eficientă, atunci localitatea se poate transforma în zona agro turistică.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *