Primarul Ion Lixandru solicită CJ Vâlcea să reabiliteze ultimii 700 de metri din DJ 676B (Transolteanca)

Agenda de lucru a administrației publice locale din comuna Lădești cuprinde pentru acest an ca obiectiv principal canalizarea și asfaltarea resturilor de drumuri rămase neasfaltate, de circa 12 km de drumuri.

Dacă în anii precedenţi, s-au finalizat mai multe drumuri şi poduri rutiere, a fost reabilitat tot drumul naţional care traversează comuna, anul acesta Ion Lixandru speră că vaobţine fonduri pentru modernizarea în totalitatea a reţelei de drumuri din localitate.

”Este foarte important pentru oameni să aibă drumurile asfaltate. Mai avem circa 12 km de asfaltat și am termina toate capetele rămase neasfaltate. De asemenea, așteptăm și Consiliul Județean să asfalteze porțiunea de 800 de metri din DJ 676B, spre satul Olteanca, comuna Glăvile, astfel oamenii vor circula în condiții bune, iar distanțele se vor micșora considerabil.

Totodată, canalizarea este foarte importantă, deoarece oamenii solicită, iar acest proiect ca și cel pentru drumuri, sunt în așteptare privind oportunitățile de finanțare”, a conchis edilul.

Comuna Lădeşti este una din cele mai importante comune din zona de mijloc a Vâlcii, asigurând un nod rutier spre Drăgăşani prin Glăvile, spre Horezu prin Lăpuşata, spre Bălceşti, prin Fârtăţeşti şi spre Râmnicu Vâlcea prin Roeşti.

În prezent, fundamentală este agricultura în lunca arabilă a Cernei, pomicultura şi zootehnia, primăria aşteptând şi investitori privaţi în zonă, dată fiind dispunerea sa geografică.

Comuna Lădeşti suferă din cauza închiderii târgurilor, cel din Lădeşti, fiind unul dintre cele mai mari din această parte de judeţ, aici venind comercianţi atât din zona de sud cât şi de la munte, târgul din Lădeşti, fiind dispus pe una din cele mai importante axe comerciale.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *