Primarul Gheorghe Stanciu, dezamăgit de aparatul tehnic al prefecturii Vâlcea

“O gândire independentă presupune temeritatea de a descoperi adevărul, iar posesiunea acestuia este curajul de a-l afirma, iar afirmarea implică virtutea cunoașterii acestuia”,

spune primarul din Voineasa, Gheorghe Stanciu, dezamăgit de situația “atipică” în care se află privind disputa cu primăria Vaideeni, pe golurile alpine din munții Puru și Bora.

Primarul susține că munții Puru și Bora sunt în proprietatea comunei Voineasa și are curajul de a se lupta pentru a scoate la iveală acest adevăr.

„Curajul, după mine, nu este o haină de împrumut. El este rezultatul cunoașterii adevărului. De aceea, este foarte rar. În cazul meu, adevărul spus este indubitabil, munții Puru și Bora sunt proprietăți ale statului român, iar potrivit art. 44, alineatul 1.2, pășunile, golurile alpine sunt de drept în proprietatea comunei Voineasa și în administrarea primăriei Voineasa. Dezamăgirea mea este că au trecut peste două luni, iar Instituția Prefectului nu mi-a răspuns la adresa cu numărul 4647, trimisă în data de 12 august. Acest lucru mă determină și mă obligă să mă adresez instanței, conform legii în vigoare, care stipulează că petentul are dreptate. Poate că și acesta este motivul pentru care aparatul tehnic al prefecturii nu mi-a răspuns. Instanța va lua act că nu mi s-a răspuns la adresă, conform legii și, astfel, poate considera că solicitarea mea e îndreptățită și golurile alpine vor intra în proprietatea comunei”.

Întrebat despre cum va proceda în continuare privind acest aspect, edilul a motivat că supărarea sa a plecat de la „pretențiile absurde ale primarului din comuna Vaideeni, care pretinde cotă parte din profitul de la pârtia de schi, asta în condițiile în care primăria Voineasa avea arierate de 50 milioane lei noi, din care 35 milioane executate și facturate.”

 

29 milioane lei noi, datorii la lucrările executate

 

În prezent, primăria Voineasa are datorii de 29 milioane lei noi, din care 14 milioane lei pentru construirea lacului Mioarelor; peste 2,5 milioane lei – utilitățile de la pârtie și 5 milioane lei penalități de întârziere.

De curând, primarul Stanciu a primit o adresă de la Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului prin care i se solicită prezentarea întregii documentații de la lacul Mioarelor și de la captarea din Latorița, pentru aprobarea finanțării plății lucrărilor executate.

„Proiectul Adventure Park se poate realiza doar în condițiile în care se recunoaște oficial dreptul de proprietate al comunei Voineasa asupra golului alpin, unde urmează să fie executat acest proiect”, mai spune primarul.

Pentru finalizarea lucrărilor mai este nevoie de circa 13,5 milioane lei, ceea ce înseamnă construirea restaurantului, a locuințelor de serviciu, două etaje de parcare și drumul de acces la baza pârtiei.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *