Primarul Gheorghe Drăghici a avut o întâlnire cu cetăţenii şi le-a prezentat noile axe de finanţare europeană 2021-2027

Primarul Gheorghe Draghici a înţeles că o șansă reală de a finanța proiectele care să ducă la dezvoltarea comunității pe care o păstorește sunt fondurile europene, completate cu cele guvernamentale.

Vorbim de de comuna Roeşti, administraţia care a reuşit să atragă în localitate finanțări de aproximativ 10 milioane de euro în ultimii 10 ani, iar proiecte de alte câteva milioane de euro sunt pe lista de investiţii viitoare, asta dacă menţionăm aici proiectul Depozitului Ecologic.

Gheorghe Draghici a avut mai multe întâlniri cu cetăţenii din comună, unde le-au fost pezentate noile axe de finanţare europeană pentru următorul exerciţiu bugetar 2021 – 2027, întâlniri la care oamenii au fost întrebaţi ce proiecte vor dori să fie implementate.

Prioritate sunt gazele naturale şi finalizare drumurilor comunale, au decis cetăţenii.

Potrivit primarului comunei Roeşti, Gheorghe Drăghici, în acest an se vor finaliza lucrările de modernizare a drumului (DC 112) care unește comunele Pesceana și Roești.

Acesta va scurta cu circa 30 de kilometri distanța dintre aceste două localități, va pune în valoare potențialul agroturistic al zonei și va facilita și transportul gunoiului spre viitoarea groapă ecologică care se va construi la Roeşti.

Ruta aleasă trece pe sub culmile pădurilor Cotoşmanu şi Pesceana şi era folosită de către haiduci în secolele XVII şi XVIII. Drumul are, astfel, şi o importanţă agro-turistică, punând în valoare potenţialul subcarpatic al regiunii şi valorificând legendele locale.

Culmea împădurită a pădurii Cotoşmanu – Cărămizi – Pesceana este cunoscută din timpuri străvechi, cercetări arheologice vorbesc de prezenţa a chiar două cetăţi dacice, cetăţi care străjuiau cărările comerciale de pe Valea Cernei şi Valea Pescenei. Ulterior în Evul Mediu aici au activat cele mai mari cete de răzvrătiţi – haiducii lui Coman, Irimie, Dragu şi Cotoşman, cete care atacau caravanele negustoreşti care venea dinspre drumurile Craiovei sau Drăgăşaniilor spre Râmnicu Vâlcea.

Tot în acest an se va finaliza Drumului Cernei, drumul judeţean care începe la Roeşti şi se termină la Diculeşti, drum paralel cu DN 65C şi care va lega comunele Roeşti, Lădeşti, Stăneşti, Maciuca, Valea Mare şi Diculeşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *